16:14 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  136390

  Fostul premier nu se lasă intimidată de atitudinea lui Marcel Ciolacu și iese la rampă de câte ori este nevoie - și, de cele mai multe ori, dovedește mai mult curaj decât liderul interimar al PSD

  BUCUREȘTI, 1 iun – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Trecută pe linie moartă de noua conducerea a PSD, fostul premier și președinte social democrat nu se lasă intimidată de atitudinea lui Marcel Ciolacu și iese la rampă de câte ori este nevoie. Și, de cele mai multe ori, dovedește mai mult curaj decât liderul interimar al PSD!

  Astăzi, cu ocazia Zilei Copilului, Viorica Dăncilă a subliniat, cu responsabilitate, că ”noi, adulții, e nevoie să facem mai mult pentru generațiile viitoare”.

  ”Ca premier al României am înțeles bine acest mesaj și de aceea, în primăvara anului trecut, Guvernul pe care l-am condus a majorat alocația pentru copii de la 84 de lei la 150 de lei”, amintește Dăncilă, care precizează că, la acea vreme, a făcut majorarea ”cu susținerea PNL”.

  Dar, atrage atenția ex-premierul, ”dacă noi am făcut atunci tot posibilul pentru a găsi resursele financiare, fără să ne plângem și să căutăm justificări că nu se poate, guvernul Ludovic Orban a făcut tot ce-a putut ca să blocheze și să întârzie noua majorare a alocațiilor votată de PSD”.

  ”Din cauza guvernării liberale, copiii din România nu au azi, de ziua lor, alocații de 300 de lei pe lună” – este rezultatul acestui blocaj de care îl acuză pe Orban.

  Situația e acum și mai acută, pentru că ”în mod evident” familiile din România ”au nevoie de bani în plus, iar restricțiile privind deficitele bugetare s-au relaxat în toată Europa în condițiile crizei coronavirusului”.

  Dar, observă Dăncilă – ”guvernul Orban nu dă semne că vrea să majoreze alocațiile”.

  ”În mod evident, prioritățile PNL sunt altele, fără legătură cu pregătirea unui viitor mai bun pentru copiii României”, acuză Viorica Dăncilă care, în finalul mesajului de 1 iunie, urează ”La mulți ani tuturor copiilor, iar guvernanților actuali le cer să facă ce trebuie pentru noile generații!”.

   

  Tematic

  Viorica Dăncilă iese la rampă și îl face praf pe Iohannis – ”e o josnicie politică!”
  Dăncilă, mesaj cheie: după 15 mai trebuie permisă și redeschiderea bisericilor
  Viorica Dăncilă, atitudine unică față de Casa Regală – lecție pentru Iohannis și PNL!
  Dăncilă și Teodorovici dau de pământ cu Cîțu și cu guvernul: ”Adevărul e că sunteți praf!”
  Viorica Dăncilă îi ia fața lui Ciolacu – preia inițiativa în bătălia cu Guvernul Orban
  Tagurile:
  Viorica Dăncilă


  Știrile Zilei