16:32 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1224150

  Timp de trei zile, Ministerul Afacerilor Externe nu a replicat – ci doar ieri seară a fost transmisă o reacție fermă

  BUCUREȘTI, 5 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. După cum am anunțat, fostul ministru de Externe, Titus Corlățean, a declarat că Ministerul Afacerilor Externe ar fi trimis o circulară la reprezentanțele ICR pentru ca acestea să nu dea curs sărbătoririi centenarului Trianonului și Zilei Trianonului – 4 iunie.

  Titus Corlățean a afirmat, la începutul săptămânii, că Ministerul Afacerilor Externe, a dat ”o directivă către toate reprezentanțele diplomatice și ale Institutului Cultural Român (ICR) prin care li se cere să anuleze orice dezbatere sau manifestare” dedicată centenarului Trianonului – și zilei Trianonului!

  Afirmația a fost susținută și de purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, precum și de fostul premier Adrian Năstase – care a făcut referire la ”o notă verbală”.

  Timp de trei zile, Ministerul Afacerilor Externe nu a replicat – ci doar ieri seară a fost transmisă o dezmințire.

  ”Afirmațiile publice conform cărora MAE ar fi transmis o circulară către misiunile României din străinătate pentru interzicerea organizării de evenimente legate de ziua de 4 iunie sunt complet false. Nu există o astfel de circulară”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

  Ei bine, acum este de așteptat replica… la replică – sau dovada, ori alte detalii – din partea PSD și mai ales a lui Titus Corlățean, acesta fiind cunoscut ca un om politic extrem de serios, care nu „bate câmpii”, așa cum se practică deseori în spațiul public. Evident, și replica lui Adrian Năstase.

  Deci, e de așteptat un  meci tare – pentru că vorbim de doi foști șefi ai diplomației – cu surse prea puternice în MAE ca să fi fost păcăliți cu informații false. Cel mai probabil, a fost vorba, așa cum spune Năstase, de o indicație transmisă verbal – nu scris. Ceea ce nu scutește de critici MAE.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  MAE, Bogdan Aurescu, Adrian Năstase, PSD, Titus Corlățeanu


  Știrile Zilei