04:14 11 August 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD16.55
 • RUB0.22
 • RON4.02
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  29404

  Decizia va fi anunțată după o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, aflată în programul premierului - dar și pentru a păstra formalul consultării cu specialiștii

  BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik, Dragoș Dumitriu. După controversatele negocieri cu partidele parlamentare și după decizia – de fapt, indecizia! – CExN al PSD, ”Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de marţi prelungirea stării de alertă” au precizat surse guvernamentale pentru agenția națională AGERPRES

  Decizia va fi anunțată după o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, aflată în programul premierului - dar și pentru a păstra formalul consultării cu specialiștii.

  Conform declarațiilor anterioare va fi vorba de prelungirea pentru 30 de zile a stării de alertă, ”pentru că starea de alertă îţi dă toate acele instrumente de care ai nevoie ca să poţi să aplici regulile”, a declarat Orban recent.

  Într-o emisiune la B1TV, premierul a spus că va rămâne restricţionat ”în general cam tot ce se desfăşoară în spaţii închise şi presupune prezenţa unui număr mare de persoane şi o durată de timp mare petrecută” – deci inclusiv slujbele religioase în lăcașuri de cult, ceea ce PSD a promis ferm că va respinge în Parlament.

  Atenție însă, proiectul de act normativ privind prelungirea stării de alertă ”nu figurează pe ordinea de zi a şedinţei de guvern afişată pe site-ul SGG”, precizează Agerpres – deși azi expiră cele 30 de zile de ”stare de alertă”.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Stare de urgență, Guvern, Ludovic Orban


  Știrile Zilei