11:44 10 August 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.60
 • RUB0.23
 • RON4.06
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  58391

  Situația de înlocuire a liberalilor cu cei ”de rit nou”, urcați în politică datorită lui Traian Băsescu și PD-PDL se regăsește din plin și în Guvern, unde premierul Orban este una dintre puținele excepții

  BUCUREȘTI, 23 iun - Sputnik, Dragoș Dumitriu. La ultima ședință a Biroului Executiv al PNL s-a discutat și s-a votat cine să fie desemnat de  PNL pentru două dintre cele mai importante și bănoase funcții în stat – cele de la ASF și ANRE.

  Ori, deși au candidat doi dintre cei mai vechi și mai puternici liberali, Marian Petrache și Teodor Atanasiu – acesta fiind chiar cel ce l-a lansat pe activul Florin Roman! -  au fost preferați doi oameni din vechiul PDL… adică oameni de-ai lui Băsescu!

  Astfel, în locul lui Petrache și Atanasiu au fost preferați de Biroul Executiv Claudia Boghicevici și Mircea Man.

  Claudia Boghicevici a fost deputat între 2008 și 2016 din partea Partidul Democrat Liberal și  Ministru al Muncii în Guvernul de scurtă durată condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

  Mircea Man e un vechi FSN-ist, ales între 2000-2008 pe listele PD, apoi președinte al CJ Maramureș și din nou deputat PDL în 2012-2016.

  Deci, cum spuneam, oameni de-ai lui Traian Băsescu – ei sunt ”noul” val din PNL!

  ”De altfel, la finalul acestei ședințe, Marian Petrache a spus zâmbind: ”Vor să mă scoată de tot din politică”, aluzie la faptul că nu este susținut de partid nici pentru a candida la șefia CJ Ilfov”, consemnează agenția ”Știri pe surse”

  De altfel, situația de înlocuire a liberalilor cu cei ”de rit nou”, urcați în politică datorită lui Traian Băsescu și PD-PDL se regăsește din plin și în Guvern, unde premierul Orban este… una dintre puținele excepții.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  ANRE, Funcții, PNL, Traian Băsescu


  Știrile Zilei