20:26 13 August 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD16.61
 • RUB0.23
 • RON4.04
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  30170

  Călin Popescu Tăriceanu anunță numărătoarea inversă pentru Guvernul PNL, cerând ca o moțiune de cenzură să fie depusă până cel târziu la începutul lui septembrie.

  BUCUREȘTI, 23 iunie - Sputnik, Marius Holdean. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cere ca moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban să fiei depusă la începutul lunii septembrie, iar noul guvern să aibă ca misiune organizarea liberă a alegerilor locale și parlamentare.

  ”Moțiunea întârzie să apară, pentru că în discuțiile pe care le-am avut cu președinții Ciolacu și Ponta am convenit că nu e oportun să depunem moțiunea de cenzură în perioada stării de alertă, iar acesta este unul dintre motivele pentru care credem că PNL, tot timpul, trage de timp pentru a evita depunerea unei moțiuni”, a declarat astăzi Tăriceanu.

  El spune însă că la toamnă moțiunea nu va mai putea fi evitată, în ciuda politicii străvezii a PNL de a-și acopere gafele și erodarea permanentă în plan politic prin prelungirea stării de alertă.

  ”Nu cred că starea de alertă va putea fi prelungită la infinit... Sigur că pot găsi o portiță, dar la toamnă nu se mai poate întârzia cu depunerea moțiunii de cenzură dincolo de 1 septembrie”, a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu.

  Noul guvern care va lua locul actualului Executiv trebuie să se ocupe de organizarea liberă a alegerilor locale și parlamentare, mai crede liderul ALDE.

  ”Nu văd necesar un guvern politic, eu văd necesar să aibă o singură misiune – organizarea liberă a alegerilor locale și parlamentare. Nu aș merge pe guvern de uniune națională, pentru că negocierile sunt extrem de anevoioase. Nu aș merge pe un guvern politic”, a mai spus Tăriceanu.

  De altfel, opoziția face mereu dovada capacității sale de a asigura o majoritate la moțiunea de cenzură de vreme ce moțiunile simple împotriva miniștrilor actualului Guvern trecu cu brio de vot.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Tăriceanu îl face praf pe Iohannis: ”Omagiază eroii doar când îi poate folosi în campanie”
  Tăriceanu dă semnalul: ”Guvernele au indus panica, au sărit calul în criza coronavirus!”
  Tăriceanu:”PNL-iștii și-au tras grădinițe particulare și nu vor concurență de la stat?”
  Tăriceanu dezvăluie incompatibilitățile lui Florin Cîțu și îi cere plecarea din funcție
  Tăriceanu: Am discutat cu Ponta și Ciolacu, suntem hotărâți pentru moțiunea de cenzură
  Tăriceanu îl pune la colț pe Iohannis: ”Să caute în turma de demagogi ai Guvernului Său”
  Tăriceanu, incendiar: ”Stăpânii acestor cotropitori PNL nu se află în țară, ci în afară!”
  Tagurile:
  Guvern, Călin Popescu Tăriceanu


  Știrile Zilei