20:44 03 August 2020
În direct
 • EUR19.81
 • USD16.72
 • RUB0.23
 • RON4.10
 • UAH0.61
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  2712163

  Aplicând tactica struțului față de atacul lui Zuckerman, Ciolacu comite un gest de lașitate politică: a lăsat fără replică un atac umililor la partidul pe care susține că îl conduce, mai mult – el a umilit și Drapelul Național chiar de ziua sa.

  BUCUREȘTI, 26 iun – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așa cum am relatat, ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, a atacat din noua PSD – de fapt l-a călcat în picioare, acuzându-l că a ”a ajutat infractorii”.

  ”Mă adresez Parlamentului - începeți să lucrați imediat cu Guvernul pentru a adopta legislația necesară pentru a prinde infractorii și pentru a recupera prejudiciile cauzate de fostul guvern și care i-au ajutat pe infractori”, a poruncit Zuckerman din fața MAI – chiar de ziua Drapelului Național.

  Ei bine, PSD a tăcut mâlc, doar Marcel Ciolacu a răspuns… dar nu despre PSD, ci despre Parlament! ”Parlamentul României este singurul legislativ din Europa care are un grup special dedicat combaterii traficului de persoane”.

  ”Atenția deosebită acordată acestui subiect extrem de important a făcut ca România să aibă una dintre cele mai eficiente legislații în domeniul prevenirii și combaterii acestui flagel, dar și în ceea ce privește protecția sau asistența acordată victimelor”, scrie Ciolacu. ”Acest lucru a fost recunoscut la toate reuniunile și dezbaterile pe acest subiect. Parlamentul și-a făcut treaba! Este un fapt!”

  Desigur, Ciolacu încurcă vorbele: legislația NU e eficientă – pentru că, în plan concret, nu are rezultate, indiferent că asta e din vina aplicării ei. Dar, ca efecte, ca ”eficiență”, nu stăm bine deloc! Poate Ciolacu vrea să spună că legislația e ”modernă”, că e cuprinzătoare, în fine…

  Ciolacu încearcă să spună că ”problemele apar în aplicarea eficientă a legislației” și că ”deficiențele semnalate în spațiul public reprezintă probleme ale sistemului judiciar și de protecție socială”.

  Apoi o dă cu ”actualul guvern” care nu are ”vreo urmă de interes legat de acest subiect” și că ”am constatat cu toții în acest an o explozie a violențelor și infracționalității, iar acest lucru demonstrează încă o dată că sunt total depășiți de situație”.

  Da, de acord, dar problema e că Marcel Ciolacu încearcă să ignore că acuzația a venit direct, către PSD, în timp ce Zuckerman zice că are încredere în actualul Guvern! Ori, liderul PSD se face că nu vede asta!

  Întrebare – ce fel de lider e Marcel Ciolacu? Poate e ”eficient” cum zice el, probabil la fel de ”eficient” ca legile despre care vorbește.

  Aplicând tactica struțului față de atacul lui Zuckerman, Ciolacu comite un gest de lașitate politică: a lăsat fără replică un atac umililor la partidul pe care susține că îl conduce.

  Mai mult – el a umilit și Drapelul Național chiar de ziua sa: priviți fotografia atașată postării – Drapelul României e în spatele celui american, în planul secund, chiar de Ziua Drapelului Național!  Drapelul SUA strălucește în soare, umbrindu-l pe cel al României!

  Semnificația acestei  imagini, într-o asemenea zi, nu are nevoie de comentarii! Acesta e Marcel Ciolacu, politician de colonie. 

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Liviu Dragnea, TRIPLĂ acuzație la adresa lui Marcel Ciolacu!
  Tăriceanu: Am discutat cu Ponta și Ciolacu, suntem hotărâți pentru moțiunea de cenzură
  Zamfir confirmă - a fost dat la o parte! Ciolacu și Stănescu - TROC cu Orban
  Ciolacu și Ponta -  păcăliți rușinos de Ludovic Orban! Reacții imediate!
  Eugen Teodorovici intră în luptă: ”Nu e locul lui Ciolacu, e al meu!” Ținta – minim 40%!
  Război în toată regula în PSD: omul de bază al lui Ciolacu îl atacă violent pe Teodorovici
  Tagurile:
  Adrian Zuckerman, Marcel Ciolacu


  Știrile Zilei