06:36 07 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.31
 • RUB0.24
 • RON4.04
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  19530

  Călin Popescu Tăriceanu vine cu o nouă formulă de măsuri pentru stoparea răspândirii coronavirusului, propunând o abordare pozitivă și preventivă.

  BUCUREȘTI, 29 iunie - Sputnik, Marius Holdean. Liderul ALDE a criticat pe pagina sa de facebook despre efectele negative ale panicii, arătând că aceasta pare singura cale pe care guvernanții o știu.

  ”Mai țineți minte când au decretat starea de urgență? Ca să bage spaima în noi au scos pe străzi militarii cu mitraliere și TAB-uri de parcă mitralierele puteau omorî virusul. Încă de la început guvernanții noștri au jucat cartea panicii și a spaimelor. Oare nu există alte metode de a-ți convinge cetățenii că este nevoie, măcar pentru o perioadă, de purtarea măștilor și evitarea aglomerațiilor? Eu cred că da”, spune Tăriceanu.

  EL propune așadar o serie de măsuri alternative pe care Guvernul ar trebui să le adopte, și anume să dea românilor vulnerabili măștile de care au nevoie, să rescrie campania de avertizare în care investesc sute de milioane de lei și să apeleze la intelectualitatea rurală pentru o campanie de conștientizare a necesității de purtare a măștilor.

  ”Cred că dascălul, preotul și primarul pot convinge oamenii mult mai ușor decât poate să o facă panica trâmbițată zilnic de autorități, pentru că guvernanții sunt percepuți că nu fac decât să joace sceneta “Petrică și lupul” și oamenii nu mai au încredere”, își explică Tăriceanu ultima propunere.

  De asemenea, liderul ALDE este de acord cu scoaterea militarilor sau a poliției în stradă, dar nu pentru amenzi, amenințări sau intimidări, ci pentru același proces educațional.

  ”Cred că este mai convingător un polițist sau un militar care întinde o mască unei persoane care nu poartă spunându-i „Vă rog să o purtați! E spre binele tuturor!” decât un agent care își scoate carnetul de amenzi și începe să le împartă în stânga și în dreapta”, atrage atenția Tăriceanu .

  De altfel, liderul ALDE spune că ar fi metode de a convinge populația să respecte măsurile sanitare dacă guvernanții nu ar sta cu ochii doar pe sondaje și dacă ar implica în acest proces de conștientizare autoritățile locale, de la testări masive până la măsurile preventive.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Tăriceanu dă semnalul: ”Guvernele au indus panica, au sărit calul în criza coronavirus!”
  Tăriceanu, incendiar: ”Stăpânii acestor cotropitori PNL nu se află în țară, ci în afară!”
  Tăriceanu: Am discutat cu Ponta și Ciolacu, suntem hotărâți pentru moțiunea de cenzură
  Tăriceanu îl pune la colț pe Iohannis: ”Să caute în turma de demagogi ai Guvernului Său”
  Numărătoarea inversă pentru Guvern: Tăriceanu anunță moțiunea de cenzură!
  Tagurile:
  coronavirus, Călin Popescu Tăriceanu


  Știrile Zilei