05:33 07 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.31
 • RUB0.24
 • RON4.04
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1146150

  ”Este limpede că asistăm la o manipulare de exagerare a pericolului revenirii coronavirusului, pe care am cunoscut-o şi la începutul pandemiei”.

  BUCUREȘTI, 29 iun – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Jurnalistul Ion Cristoiu anunța ca fiind posibilă o ciudată înțelegere între PSD și PNL, care ar viza ”cuplarea alegerilor locale cu cele parlamentare” și ar scoate din joc USR.

   ”E posibilă cuplarea alegerilor locale cu cele parlamentare deoarece e dorită de PSD şi PNL pentru că scoate din joc USR”, consideră Cristoiu, atrâgând atenția că ”Alianţa USR-PLUS îşi pune mari speranţe în alegerile locale”.

  În plus, celebrul jurnalist consideră că această ”cuplare” a alegerilor locale cu cele  parlamentare ”ar fi una din explicaţiile ciudăţeniei cu revenirea în forţă a pandemiei în România”.

  ”Este limpede că asistăm la o manipulare de exagerare a pericolului revenirii coronavirusului, pe care am cunoscut-o şi la începutul pandemiei”, spune Cristoiu, acuzând ”presa miluită, dar şi presa de stat” că ”insistă pe creşterea numărului de infectări în toată lumea”.

  Ori, spune jurnalistul, această ”manipulare” poate fi explicată prin ”încercarea de a amâna alegerile locale şi de a le cupla cu parlamentarele”.

  În plus, Cristoiu spune că starea de pandemie ”scoate din joc orice nou venit în politică”. deoarece ”primarii în exerciţiu au vizibilitate, pot face şi pomeni electorale”.

  ”Dacă alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie, această stare de pandemie favorizează PNL şi PSD”, a conchis publicistul, consemnează Mediafax.

  Un singur comentariu: de ce ar avea PSD interesul unor alegeri rapide, când sondajele NU arată o scădere suficientă a PNL – în schimb, pe măsură ce trece timpul PNL are șanse mari să scadă, mai ales dacă se intră în iarnă, cu greutățile specifice guvernării?

  Singura explicație ar putea fi tactica lui Marcel Ciolacu, de a atac steril PNL, fără a propune alternative de premier, de miniștri. O asemenea tactică favorizează înțelegerile individuale – pentru că oricum PSD nu are șanse să revină la putere. Vorba lui Dragnea: în acest moment, Iohannis nu are adversar.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Cristoiu confirmă NUCLEARA lui Savaliuc: cine e în spatele scandalului Isărescu
  Cristoiu: ”Va începe un jihad al amenzilor și restricțiilor sub şantajul presei mituite”
  Cristoiu: ”Căderea lui Ceaușescu parcă e copiată acum în America”
  Cristoiu: ”Iohannis face un calcul diabolic, mizează pe slugărnicia românească, de șerbi”
  Cristoiu demască ”minciuna ministrului Tătaru” că Franța ar reintroduce restricții
  Tagurile:
  PSD, PNL, Pandemie, Ion Cristoiu


  Știrile Zilei