06:57 07 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.31
 • RUB0.24
 • RON4.04
 • UAH0.64
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  2042170

  Plângerea penală poate fi un început în relația Parlament – Guvern, o aplicare concretă, prin Justiție, a legii răspunderii ministeriale, pe care unii își permit să o ignore

  BUCUREȘTI, 30 iun - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Îi transmit public ministrului să nu se joace cu focul! Legea răspunderii ministeriale îl obligă - sub sancțiune penală - să dea explicații în fața comisiilor parlamentare CE A FĂCUT CU BANII ÎMPRUMUTAȚI!”.

  Asta scria ieri, în înaintea ședinței comisiei Economice a Senatului senatorul Daniel Zamfir. Ei bine, Cîțu a sfidat încă o dată Comisia, iar Daniel Zamfir a anunţat că va depune o plângere penală la adresa lui Florin Cîţu, în baza legii răspunderii ministeriale.

  De fapt, Cîţu refuză să vină pentru a treia oară la audierile cerute de Comisiile economică şi de buget din Senat, în condițiile în care tema includea teme de maxim interes și actualitate: derularea Programului IMM Invest România, strategia de administrare a datoriei publice, programul de convergenţă 2020, perspectiva negativă generată de scăderea veniturilor bugetare ca urmare a contracţiei economice din ultimele luni, aplicarea prevederilor art. 48 din Legea nr. 5/2020 a bugetului de stat pe anul 2020.

  ”Faptul că domnul Cîţu refuză în mod repetat şi nejustificat să se prezinte în faţa comisiilor parlamentare, să dea explicaţii în legătură cu gestionarea datoriei publice, la nivel personal vă spun, eu cred cu tărie că trebuie să punem capăt acestui lucru, înaintând o plângere penală la adresa ministrului Cîţu în baza legii răspunderii ministeriale”, a declarat Daniel Zamfir.

  Senatorul consideră că refuzul repetat ”ne arată că domnul ministru Cîţu acţionează cu rea credinţă în favoarea unor prieteni politici şi în detrimentul bugetului statului român”.

  ”Voi cere acordul celor două Comisii şi voi informa şi Biroul permanent şi cred că măsura firească este plângere penală pentru refuzul repetat de a se prezenta în Parlament”, a declarat  Daniel Zamfir, consemnează Agerpres

  În acest context, plângerea penală contra lui Cîțu poate fi un început în relația Parlament – Guvern, o aplicare concretă, prin Justiție, a legii răspunderii ministeriale, pe care unii își permit să o ignore. Reamintim că, în cazul Laura Kovesi, CCR a dat o decizie privind obligația prezenței la chemarea Comisiilor parlamentare, fapt agravant în speța refuzului repetat al lui Florin Cîțu.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Daniel Zamfir, gata să-i dea lovitura fatală lui Ludovic Orban și PNL! De ce tace PSD?
  Daniel Zamfir a dat în vileag ”o mare ticăloșie”! Cîțu e obligat să răspundă imediat!
  Zi grea pentru Cîțu. Daniel Zamfir: ”Pentru nerespectarea legii există Parchetul!”
  Zamfir confirmă - a fost dat la o parte! Ciolacu și Stănescu - TROC cu Orban
  Tagurile:
  Împrumuturi, bani, IMM-uri, Daniel Zamfir


  Știrile Zilei