17:37 13 August 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD16.61
 • RUB0.23
 • RON4.04
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  12121

  USR îl sfidează pe președintele Iohannis anunțând că se abţine de la votul pe Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru că aceasta nu tratează corupţia ca pe o prioritate a statului român.

  BUCUREȘTI, 30 iun - Sputnik, Marius Holdean. USR a anunțat că nu va vota Strategia Națională de Apărare a Țării, invocând lipsa preocupării pentru lupta anti-corupție, o lovitură dură pentru președintele Iohannis care s-a erijat și el de-a lungul timpului într-un campion anti-corupție.

  "După o perioadă în care atenţia a fost orientată către alte direcţii, pentru statul român, lupta împotriva corupţiei trebuie să redevină o prioritate. Doar pentru că un om al cărui nume era sinonim cu furtul de la stat a ajuns la puşcărie, nu putem afirma că devalizarea bugetelor publice a încetat. Exemple foarte recente se pot identifica în cazul achiziţiilor privind materialele necesare combaterii pandemiei de COVID-19", a precizat astăzi USR într-un comunicat de presă.

  USR a mai precizat că Strategia Naţională de Apărare a Ţării este un document esenţial pentru identificarea pericolelor majore la adresa statului, iar corupţia este unul dintre cele mai importante.

  "Din păcate, în varianta propusă de preşedintele Iohannis, SNAT nu tratează corupţia ca pe o ameninţare majoră la adresa siguranţei naţionale. Încă de la publicarea documentului, i-am spus şefului statului că nu vom vota Strategia dacă nu face schimbări pentru a reintroduce corupţia ca prioritate majoră", a lovit dur USR în actuala guvernare.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  USR, lovitură pentru Iohannis: nu votează noua Strategie Națională de Apărare a Țării
  China: Noua Strategie de apărare a SUA este o mostră de gândire perimată
  Iohannis, după ședința CSAT: care este noua strategie națională de Apărare a Țării
  Tagurile:
  USR, Klaus Iohannis


  Știrile Zilei