02:42 08 August 2020
În direct
 • EUR19.68
 • USD16.62
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  65753

  Ponta nu e chiar la prima tentativă din zona naționalist-patriotică - fondarea grupării sale a inclus o primă etapă apropiată de zona națională franceză.

  BUCUREȘTI, 2 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Da, ați citit bine… dar nu complet: Ponta a zis ”naționalism economic”. Dar, întrebarea la care trebuie să răspundă sincer fostul premier este – se poate concepe „naționalismul economic” în afara paradigmei naționalismului? A naționalismului luminat, evident, nu a șovinismului, xenofobiei și altor fobii! (fobii care, ce să vezi, chiar propaganda progresistă, NATO și cercuri UE le promovează!)

  Revenind, iată cum a ajuns Ponta la o formulă promovată de PRM-ul lui Vadim Tudor. Aseară în excepționala emisiune a lui Victor Ciutacu, ”Punctul culminant”, Ponta a spus că orice plan economic - de relansare economică - are șanse de reușită ”doar dacă include două reforme radicale:

  Reforma fiscală – ”impozit progresiv pe capitaluri internaționale, tranzacții financiar bancare și proprietăți de lux în paralel cu scăderea taxării muncii și stimularea NAȚIONALISMULUI ECONOMIC”. (Atenție, sublinierea îi aparține lui Ponta, în postarea intervenției pe Facebook!)

  Reforma administrativă - reducerea numărului de județe de la 41 la 15 / a numărului de unități administrativ teritoriale de la 3200 la 1000 / a numărului de autorități, agenții, direcții și departamente.

  Lăsând la o parte partea a doua, legată de ciudata ”reformă administrativă” – mă întreb, oare ce și unde ar mai câștiga alde ProRomânia în atare condiții? – prima parte seamănă cu cea din programul de guvernare al PRM – Vadim Tudor, prezentat în repetate rânduri de Tribun și oamenii săi în perioada 2004 – 2006!

  O ia Ponta pe urmele celui cu care s-a contrat mereu – chiar dacă, în privat, Corneliu Vadim Tudor îl aprecia pe atunci tânărul politician? Nu ar fi rău!

  A încercat și Liviu Dragnea, dar nu i-a ieșit bine de loc. Occidentul și ”partenerul strategic” nu vor asta! Și nici lui Ponta nu i-au permis jocul politic internațional pe care l-a dorit!

  ”În 2012 am preluat Romania din Criză și am făcut ceea ce a fost necesar - Romania a avut 7 ani de creștere și dezvoltare economică și socială!”, scrie Ponta.

  Să aducem aminte că Ponta a reluat relațiile la nivel investițional cu China (și cu Turcia lui Erdogan) – fapt care i-a adus atacuri dure din partea reprezentantului axei „București – Londra – Washington”, Traian Băsescu, părintele ”coloniei”. Sau „Guvernatorul” României, cum l-a botezat atunci analistul Bogdan Chirieac.

  Deci, ce se va întâmpla dacă nu abordăm dezvoltarea țării prin prisma unui ”naționalism economic”? Ponta spune fără ezitare: va fi mai rău ca pe vremea crizei lui Băsescu!

  ”În 2021 va fi mai rău decât în 2010 - și riscăm să trecem 7 ani de scădere economică, subdezvoltare, suferințe și nevoi pentru românii obișnuiți!”, scrie Ponta, încheind cu sloganul său „naționalist” – ”Noi suntem ProRomânia - și ținem doar cu România!”.

  Un singur comentariu: Ponta nu e chiar la prima tentativă din zona naționalist-patriotică. Fondarea grupării sale a inclus o primă etapă în care se dorea chiar definirea ca a atare… și chiar cu o tentă apropiată de zona națională franceză. Ulterior, s-a mai schimbat viziunea – dar politica include multe balansuri. 

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Tăriceanu: Am discutat cu Ponta și Ciolacu, suntem hotărâți pentru moțiunea de cenzură
  Incredibil! Liderul maghiarilor îl acuză pe Klaus Iohannis de naționalism!
  Soluția găsită de Victor Ponta pentru a pune capăt stării de alertă
  Noul Naționalism glorifică Viața și Persoana
  Ciolacu și Ponta -  păcăliți rușinos de Ludovic Orban! Reacții imediate!
  Tagurile:
  Naționalism, Victor Ponta


  Știrile Zilei