18:04 13 August 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD16.61
 • RUB0.23
 • RON4.04
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  4466244

  Președintele interimar al PSD surprinde printr-un discurs de excepție în plenul Parlamentului – punctând multe dintre acuzațiile care i se aduc lui Orban. Totodată, Ciolacu a dat o lecție de comportament politic.

  BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Întâlnire de gradul zero în Parlament, Ludovic Orban a venit să dea socoteală pentru scandalul UNIFARM. Orban a fost invitat la ”Ora premierului”.

  Ședința a început cu un gest urât al premierului - care s-a dus la locul său, fără a saluta prezidiul Camerei, așa cum cere protocolul – dar și regulile de bun simț parlamentar.

  Ludovic Orban a adoptat o atitudine sfidătoare, de tupeu maxim, acuzând PSD și parlamentarii în loc să se apere.

  În replică, Marcel Ciolacu a dat o adevărată lecție de comportament politic – vorbind calm, cu o politețe deosebită, în condițiile în care i-a aruncat în față lui Orban multe dintre acuzațiile din spațiul public.

  ”Domnule Orban, de patru luni vă spunem clar şi răspicat: 'Guvernaţi, nu mai furaţi!'. Aţi profitat cu mult tupeu ca să vă îndestulaţi toţi clienţii politici”, a spus Ciolacu.

  Președintele interimar al PSD îl acuză pe premier – ”aţi sfidat, pur şi simplu, suferinţa românilor”.

  ”Aţi sfidat cu neruşinare restricţiile impuse oamenilor de rând - pentru dumneavoastră, personal, nu au existat reguli şi lege”, a spus Marcel Ciolacu. ”Aţi ţinut românii închişi în case şi aţi distrus economia în timp ce şmecherii PNL s-au îmbogăţit pe trei generaţii.”

  Ciolacu i-a spus în față lui Orban: ”Trebuia să fiţi apărătorul sănătăţii românilor, dar aţi fost interesat doar de bani - aţi reprezentat doar interesele marelui stomac liberal”.

  Șeful interimar al PSD i-a promis premierului că va fi demis la moțiune – și i-a spus cu o siguranță demnă de un președinte de Parlament că este aici pentru a răspunde acuzațiilor, punând la colț tupeul lui Orban? ”Se strânge lațul, domnule Orban”.

  Totodată, Marcel Ciolacu a punctat un aspect esențial: ”Președintele Iohannis e la fel de vinovat ca premierul Orban pe care îl susține”.

  Întregul discurs de excepție al președintelui interimar al PSD în puteți viziona aici:

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Marcel Ciolacu


  Știrile Zilei