20:30 09 August 2020
În direct
 • EUR19.68
 • USD16.62
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  5653120

  ”Acel Grup de Comunicare Strategică livrează cifre care cred că aduc foarte multă panică -sunt inexacte, ca să nu spun un cuvânt foarte urât”.

  BUCUREȘTI, 8 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Fapt inedit în politica mare – pentru prima dată, un lider al unui partid parlamentar are curajul să atace în față, radical, Grupul de Comunicare Strategică.

  ”Sunt uimită de anumite cifre pe care le livrează acel Grup de Comunicare - cifre care cred că aduc foarte multă panică”, a spus Firea, subliniind că ”sunt inexacte, ca să nu spun un cuvânt foarte urât”.

  Primarul general a dat ca exemplu afirmația de vinerea trecută, când ”s-a spus că, în București, mai sunt doar șase ventilatoare mecanice libere”.

  ”Este o cifră greșită, ca să nu spun falsă și mincinoasă, în sensul că doar spitalele Primăriei Capitalei dețin aproape 100 de ventilatoare mecanice mobile și am achiziționat în această perioadă încă 25, care au și venit în Capitală”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

  Firea face cea mai curajoasă afirmație, contrazicând fățiș GCS: ”Prin urmare, le transmit cetățenilor că nu e criză, nici de locuri la ATI, nici de ventilatoare mecanice, nici de medici, nici de locuri în spitale”.

  De asemenea, primarul general a arătat că ”Victor Babeș”, spital fanion în lupta cu Covid-19, ”are 450 de locuri și 250 de persoane internate” și, atenție, ”se fac, în această perioadă, mai multe externări decât internări”.

  ”Spitalul Victor Babeș nu este plin la ATI - sunt, am înțeles, cinci persoane, iar la Colentina este un spital pavilionar cu 860 de paturi unde sunt 100 de pacienți”, spune Firea, punctând direct: ”Deci unde este criza de paturi?!”.

  Gabriela Firea a criticat din nou Guvernul pentru că ”a blocat procedura de testare a populaţiei iniţiată de Primăria Capitalei” și a condamnat faptul că nu s-a redeschis încă Spitalul Colentina pentru bolnavii cronici.

  Concluzia Gabrielei Firea este la fel de curajoasă: ”E cineva care vrea să țină lumea sub teroare? Așa se pare!”.

  ”Probabil se încearcă inclusiv amânarea alegerilor locale”, opinează Firea, ca spune ”pe mine una nu m-ar deranja - când se vor organiza alegerile, sunt binevenite”.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Lovitură cruntă pentru Ciolacu! A primit o palmă de la Negoiță, Firea - afectată!
  După lovitura de la Negoiță, Ciolacu ia încă o palmă… dar Firea primește o veste bună!
  Firea, mesaj șocant în noapte contra ”trădătorilor mieroși, lingușitori” – pe cine vizează
  Veste excelentă pentru Firea: cel mai bun ex-primar din București o susține ”fără echivoc”
  Tagurile:
  Bolnavi, coronavirus, Gabriela Firea


  Știrile Zilei