11:58 24 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD16.69
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  21314

  Orban reia declarația șocantă a lui Raed Arafat – că ar fi existat o campanie care să convingă românii că nu există virus. ”Nu vom ezita să luăm nicio măsură”.

  BUCUREȘTI, 8 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Premierul a făcut o declarație de presă la puțin timp după ce președintele a susținut o conferință de presă la ieșirea de la Institutul Cantacuzino.

  Declarația lui Orban, evident pregătită, a subliniat câteva aspecte, axându-se pe pe prevenire și pe responsabilitate, dar a susținut și aberația spusă azi de Raed

  Arafat: ”Ne-am confruntat cu campanii organizate care au dus la consecințe!”

  Premierul a spus clar: ”ca urmare a creșterii interacțiunii între oameni, am asistat la o creștere a numărului de cazuri de la săptămână la săptămână”.

  ”Cauza principală a creșterii numărului de cazuri este nerespectarea regulilor de protecție sanitară: portul măștii, păstrarea distanței fizice de protecție sanitară, evitarea contactului apropiat, nerespectarea regulilor de igienă cum ar fi spălatul mâinilor, evitarea atingerii feței cu mâinile și toate celelalte reguli care au fost instituite”, a spus Orban.

  Va lua Guvernul măsuri precum revenirea la starea de urgență? Orban e ambiguu – pe de o parte spune că nu își dorește așa ceva, pe de altă spune că dacă situația se va agrava nu va ezita să ia o orice măsură!

  ”Suntem într-un moment de cumpănă - există riscul de creștere în continuare a numărului de cazuri”, spune Orban, asigurându-ne că ”Guvernul este la datorie alături de toate celelalte autorități implicate în lupta anti-covid. De fiecare data când a fost necesar, am luat toate măsurile pentru a apăra sănătatea și viața romanilor - în toate situațiile unor decizii luate de alte instituții, am pus pe masa soluții și am cerut adoptarea unor soluții”.

  Orban spune că ”Guvernul nu dorește să reinstituie nicio restricție, Guvernul nu dorește să ia nicio măsură care să afecteze negativ economia”.

  ”Dimpotrivă, am pus la punct un plan economic bazându-se pe investiții, pe susținerea companiilor și angajaților, să asigure o revenire a economiei la normalitate. Scopul nostru este să apărăm locurile de muncă ale românilor, să luptăm împotriva sărăciei, să susținem companiile, nivelul de viață al românilor”, a spus Orban.

  Pe de altă parte, Orban a asigurat că Guvernul va lua orice măsură, la nevoie! ”Dacă va fi nevoie, vom lua orice măsură care se impune pentru că punem pe primul plan sănătatea și viața românilor”.

  În final, Orban a transmis ”un mesaj de încredere” că Parlamentul ”va înțelege situația în care ne găsim și va adopta legea care să ne permită să dispunem de toate măsurile”.

  Respectiv ”carantina, izolarea la domiciliu, tratarea persoanelor infectate într-un mediu aflat sub controlul medicilor”, despre care Orban spune că ”sunt lucruri fundamentale de care avem nevoie”.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Bomba zilei: Orban și Tătaru, în fața procurorilor DNA! Un deputat a denunțat TOTUL!
  MOȚIUNE contra lui ”Grindă” și a pilelor PNL – situație jenantă, Orban e făcut praf
  PSD-Ciolacu dă înapoi în fața lui Orban! Pune batista pe țambal și apelează la… Iohannis!
  Tagurile:
  Măsuri, Ludovic Orban

  Știrile Zilei