20:09 05 August 2020
În direct
 • EUR19.59
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.05
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1953190

  Gabriela Firea: ”Dacă ne mai trebuia o mostră că acolo, sus, sunt doar diletanți și indecenți, am avut-o în seara asta!”

  BUCUREȘTI, 9 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Un anunț extrem de important și, mai ales, așteptat a fost făcut ieri de ministrul Nelu Tătaru – ar fi autorizat redeschiderea spitalului Colentina. Declarația a revoltat-o pe Gabriela Firea!

  ”Diletantism! Rea-credință! Așa poate fi caracterizată ieșirea manipulatoare din această seară a ministrului sănătății”, a scris aseară târziu Gabi Firea pe Facebook, acuzând că Tătaru ”s-a lăudat la televizor, și nu instituțional, așa cum este legal, că se redeschide Spitalul Colentina”.

  Mai mult, ministrul a făcut asta ”fără să spună când, cum, ce se întâmplă cu pacienții covid internați”, atrage atenția primarul general, subliniind că asta demonstrează ”dispreț față de cadrele medicale și pacienți”.

  ”Vestea ar fi una bună, dacă nu ar fi însoțită de grotesc”, spune Firea, care arată, revoltată că ”deși facem demersuri de peste o lună de zile să redeschidem acest spital pentru pacienții cronici, ministrul Tătaru refuză cu îndârjire!”

  Primarul General subliniază că la ordinul ministrului ”DSP București a ținut bolnavii cronici la poarta spitalului, refuzând să ne dea avizul pentru redeschidere”.

  ”Nici până azi nu am primit la spital ori la ASSMB avizul DSP, atât de mult așteptat de peste 20 000 de pacienți și cadre medicale”, punctează Firea.

  În plus, ca un ”bonus de ticăloșie”, Ministerul Sănătății ”livrează, pe surse, știrea că managerul de la Colentina s-a contaminat cu Sars-Cov 2 - apoi o confirmă Grupul de comunicare strategică?

  ”Poftim? Cum?? Dispreț față de drepturile fundamentale ale pacienților, precum și drepturile constituționale ale fiecărui român”, scrie revoltată Gabi Firea.

  Motivul revoltei este firesc: managerul de la Colentina ”NU este președintele României, nu are obligativitatea de a prezenta public un buletin medical - sănătos sau pacient, are dreptul să decidă dacă face publice date cu caracter personal”.

  ”Dacă ne mai trebuia o mostră că acolo, sus, sunt doar diletanți și indecenți, am avut-o în seara asta!”, conchide Gabriela Firea.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Firea, mesaj șocant în noapte contra ”trădătorilor mieroși, lingușitori” – pe cine vizează
  Veste excelentă pentru Firea: cel mai bun ex-primar din București o susține ”fără echivoc”
  Curaj total: Firea face praf Grupul de Comunicare! ”Cineva vrea să țină lumea sub teroare”
  Firea s-ar retrage din cursa pentru Primărie! Zamfir intervine – ce se află în spate!
  Tagurile:
  Nelu Tătaru, Gabriela Firea


  Știrile Zilei