08:58 10 August 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.60
 • RUB0.23
 • RON4.06
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  44470

  Faptul în sine este uluitor, nemaiîntâlnit, contravine statutului parlamentarilor și pune problema neconstituționalității procedurale, avem de-a face cu un vot… nul de drept!

  BUCUREȘTI, 10 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. După cum s-a anunțat, singurul partid care a votat împotriva legii privind măsurile din Pandemie a fost Pro România. Și parlamentari din alte partide au votat împotriva proiectului dar Victor Ponta a dezvăluit un fapt uluitor: deputaţii nu au ştiut ce votează!

  De data asta nu a fost vorba de ”consacrata” neseriozitatea a parlamentarilor, ci de un fapt care uluiește, pur și simplu: deputații au primit forma finală a legii… cu un minut înainte de votul final!

  ”În acest moment (“noaptea ca hoții”) majoritatea PSD - PNL votează Legea prin care românii vor fi din nou sancționați, izolați, carantinați - legea prin care asimptomaticii sunt internați forțat - legea prin care economia românească este în continuare distrusă și românii abuzați și umiliți!”, a anunțat Ponta.

  Fostul premier arată că ”Forma finală a Legii a fost trimisă deputaților la ora 19.59 - la ora 20 a început ședința de vot (iar deputații PNL și PSD votează ceva ce nu au habar)!!!”

  Faptul în sine contravine statutului parlamentarilor și pune problema neconstituționalității procedurale, pentru că, în cazul expus de Ponta, e clar că avem de-a face cu un vot imperativ – deci nul de drept!

  Legea a fost adoptată cu o largă majoritate în Camera Deputaților, urmând ca azi să ajungă la Senat, camera decizională. Împotriva acestei legi se anunță manifestații de protest în Capitală.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Parlament, Pandemie, Lege


  Știrile Zilei