18:14 13 August 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD16.61
 • RUB0.23
 • RON4.04
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  182 0 0

  Situație dificilă în România, asupra căreia psihologul Radu Leca trage un important semnal de alarmă: după relaxare, s-a mărit numărul pacienților care suferă de anxietate și atacuri de panică.

  BUCUREȘTI, 10 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Tot mai mulți români se confruntă cu probleme de natură emoțională, iar acest lucru miră chiar psihologii.

  Radu Leca, psiholog, spune chiar că numărul celor care se confruntă cu atacuri de panică și cu anxietate a crescut într-un ritm alarmant.

  ”Este o creștere cu 150 la sută față de luna trecută a pacienților cu anxietate. Nu am mai văzut așa ceva”, a spus psihologul.

  Acesta a explicat că atacul de panică reprezintă una dintre cele mai perfide tulburări care există, pentru că omul simte lucruri pe care nu le-a mai simțit niciodată, de o intensitate nefirească, foarte mare.

  La rândul său, atacul de panică ne poate paraliza, ne poate face să credem lucruri care nu există în realitate, ne pot arunca într-o lume care nu există cu o viteză fantastică.

  Motivul îl reprezintă faptul că oamenii au devenit extrem de sensibili la propria viață.

  ”Din cauza epuizării, din cauza multiplelor frici, a tipurilor de relaţii, a gândurilor negative, a sentimentelor de vinovăţie, subiecţii sunt copleşiţi. Atunci atacul de panică apare cu o forţă fantastică, care distruge spiritul uman”, a adăugat Leca.

  Un om care suferă de tulburare de panică este cel care va renunța, cel puțin o perioadă, la viață și nu va mai face lucruri pe care le făcea înainte. În mintea sa, totul va fi înainte de atacul de panică și după acesta. Se va lega de lucruri mărunte care au dus în mintea sa la atacul de panică.

  Psihologul a explicat că episoadele  bruște și recurente de teamă foarte mare, neliniște și/sau anxietate declanșează reacții fizice severe. Este vorba despre transpirație abundentă, palpitații, dureri inexplicabile și amețeală.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Psiholog, vești rele: BAC-ul și Evaluarea Națională, mai stresante în 2020
  Ambasadorul SUA, declarație de om cu mintea ”volatilă” - trebuia consultat de un psiholog
  Educatoarele, vizate: psiholog, mesaj devastator
  Activități pe timp de carantină: Recomandările unui psiholog
  Coronavirus: psiholog, despre cum putem lupta contra virusului
  Training online: Sfaturi prețioase pentru o relație armonioasă, oferite de un psiholog
  Tagurile:
  Panică, psihologi, Pacienți


  Știrile Zilei