20:43 09 August 2020
În direct
 • EUR19.68
 • USD16.62
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  39550

  Fostul ministru al Muncii lansează un atac dur la ministrul de Finanțe pe care îl acuză că nu este conectat la realitate și că… vorbește precum Nicolae Ceaușescu.

  BUCUREȘTI, 11 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Marius Budăi, fostul ministru al Muncii și Protecției Sociale, susține că guvernarea PNL este bazată pe trei lucruri. Mai exact, este vorba despre minciună, manipulare și nepăsare.

  În timp ce Institutul Național de Statistică spune că vine austeritatea, premierul dezertor Florin Cîțu ”anunță lucruri fantastice”.

  ”Ministrul Finanțelor este deconectat de la realitate și vorbește ca Ceaușescu. În timp ce populația suferă pentru scăderea severă a nivelului de trai, fantasticul Cîțu vorbește despre „Epoca de Aur”.
  INS anunță explozia prețurilor la alimente și scăderea puterii de cumpărare pentru două luni la rând. Prețurile au crescut cel mai mult la produsele de bază din alimentația celor cu venituri mici”, spune Budăi.

  Acesta a adăugat că prețurile la alimente au explodat și dă exemplul de la cartofi și fasole, unde acestea au crescut încă din iunie cu până la 23%,, iar la fructe cu 26% față de începutul anului.

  În alimentația românilor cu venituri mici, aceste alimente au cea mai mare pondere. Este evident că, astfel, această categorie e cea mai lovită de explozia prețurilor.
  Budăi vine cu acuze grave și susține că Florin Cîțu ascunde faptul că în realitate salariul mediu net a scăzut cu 161 de lei față de decembrie 2019, ajungând la 3179 lei de la 3340 lei. A scăzut cu 4,8% în timp ce inflația - estompată de prețul mic al petrolului - este 2,26%.
  ”Pentru prima oară în ultimii 10 ani prețurile au crescut mai mult decât salariile timp de două luni la rând pentru că nu există măsuri active pentru creșterea puterii de cumpărare!”, a adăugat Marius Budăi.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Prognoza CE îl face de râs pe Cîțu: scădere de 6 la sută pentru economia României
  Cîțu, război total: ”Dacă nu ar fi fost ascunși, jumătate din PSD erau astăzi în pușcărie”
  NUCLEARA: Floriana Jucan dă în vileag - Cîțu, INSTIGARE la abuz în serviciu, ca Dragnea!
  Tagurile:
  Marius Budăi, Florin Cîţu


  Știrile Zilei