20:44 09 August 2020
În direct
 • EUR19.68
 • USD16.62
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  151030

  O informație de ultimă oră a Ministerului Afacerilor Externe anunță o situație periculoasă la Ambasadei României la Washington.

  BUCUREȘTI, 13 iul – Sputnik, Evan Răutu. Un membru al Ambasadei României la Washington a fost testat pozitiv cu COVID-19, arată Ministerul de Externe, anunță agenția națională Agerpres.

  ”Ministerul Afacerilor Externe informează că un membru al personalului Ambasadei României la Washington a fost testat pozitiv cu COVID-19. Starea de sănătate a persoanei este bună și se află sub supraveghere medicală” arată MAE.

  MAE arată că au fost dispuse măsurile care se impun în relația cu autoritățile din statul de reședință, ”respectiv măsuri de protecție pentru restul colectivului misiunii diplomatice și membrii de familie”.

  Reamintim că șeful misiunii diplomatice este George Cristian Maior – dar nici MAE și nici pe pagina ambasadei nu se spune că, deocamdată, ambasadorul a fost testat și dacă e în afara pericolului.

  Având în vedere că situația din SUA este gravă din punct de vedere al Pandemiei, dar și al insecurității generate de manifestații, e de presupus că personalul a stat mai mult în cadrul ambasadei, deci e posibil ca să fi fost toată lumea în contact direct – deci șansele virusării sunt mari.

  Așteptăm cu interes vești despre starea lui George Maior aflat, așa cum menționam, în pericol ridicat de a (se) fi infectat.  

  Important - MAE precizează că, pentru perioada următoare, activitatea uzuală a Ambasadei României în Statele Unite ale Americii ”va fi adaptată pentru limitarea expunerii celorlalți membri ai misiunii, fiind întreprinse toate măsurile necesare de distanțare socială şi autoizolare impuse de această situație, activitățile curente în mediul online fiind menținute”.

  Reamintim că autoritățile române, spre deosebire de cele americane, au luat cele mai drastice măsuri în cazul acestor suspiciuni de infectări – dar, din păcate, asupra lui George Maior nu se pot exercita măsurile de izolare și carantinare de aici, care l-ar fi ferit de pericolul în care se află acolo.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  ”Nucleara” - George Maior, șef la PSD? Cozmin Gușă are o reacție dură, plină de tupeu
  George Maior în fruntea PSD? Cristoiu: ”Ar face un bine partidului – e o personalitate”
  Propunere șoc: George Maior, ”salvatorul” PSD
  Tagurile:
  George Maior


  Știrile Zilei