08:39 10 August 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.60
 • RUB0.23
 • RON4.06
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  27433

  Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi, după o ședință cu premierul și alți miniștri, prelungirea stării de alertă motivată de creșterea numărului de infectări cu COVID 19.

  BUCUREȘTI, 15 iul - Sputnik. Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că situația nu este bună de vreme ce în România au fost și astăzi peste 600 de persoane detectate cu Covid-19, ”mult, foarte mult”, conform aprecierii președintelui.

  El a recomandat în continuare purtatul măștii și păstrarea distanței ca metode sigure pentru a oprit răspândirea epidemiei și a anunțat că, în condițiile în care crește numărul bolnavilor, e evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile.

  Iohannis a anunțat totuși că se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare, că nu se introduce noi restricții, dar că nu poate fi vorba de noi relaxări

  Apoi, Iohannis s-a întors spre măsurile de revigorare economică, anunțând că Guvernul va prezenta la momentul oportun noi acte normative care pun în practică programul de revigorare economică care a fost prezentat.

  Și președintele i-a dat înainte cu ”revigorarea” aducând și Consiliul European în discuție, cu trimitere la întâlnirea care va avea loc vineri și sâmbătă pe această temă la nivel european, Iohannis promițând că se va bate ca România să primească sume cât mai mari de la UE.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Stare de alertă


  Știrile Zilei