16:28 13 August 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD16.61
 • RUB0.23
 • RON4.04
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  612171

  ”Iohannis să dea dovadă, măcar în ceasul al doisprezecelea, de demnitate românească și de o reală înțelegere a atribuțiilor sale de președinte al României și al tuturor românilor”

  BUCUREȘTI, 15 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. După cum s-a anunțat, Curtea Constituțională a respins sesizarea făcută de președintele Iohannis împotriva Legii Zilei Trianonului. Inițiatorul, senatorul Titus Corlățean, i-a transmis  președintelui un mesaj – o adevărate lecție de demnitate națională și de responsabilitate a funcției supreme în stat.

  Astăzi, 15 iulie 2020, Curtea Constituțională a României a respins contestația președintelui Klaus Werner Iohannis și a declarat drept constituțională Legea de declarare a zilei de 4 iunie ca Zi a Tratatului de la Trianon, adoptată pe data de 13 mai 2020, cu o largă majoritate, de Parlamentul României, lege pe care am avut onoarea sa o inițiez, scrie Titus Corlățean.

  ”Solicit președintelui Klaus Werner Iohannis să dea dovadă, măcar în ceasul al doisprezecelea, de demnitate românească și de o reală înțelegere a atribuțiilor sale de președinte al României și al tuturor românilor și, pe cale de consecință, să promulge neîntârziat această lege, care reprezintă onorarea unei obligații morale și juridice a Statului Român de marcare a unei simbolistici naționale esențiale pentru România”, a scris Corlățean pe pagina de socializare.

  Într-o intervenție la Antena 3, Corlățan a declarat că salută această decizie a CCR – ”O salut indiferent de majoritatea care a decis în plenul CCR și acest lucru are o consecință extrem de importantă”.

  Legea a fost inițiată de senatorii PSD Titus Corlățean și Șerban Nicolae.

  Menționăm că decizia CCR este definitivă şi general obligatorie - şi se comunică Preşedintelui României spre punere în aplicare. Imediat, adică imediat!

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Corlățean l-a distrus pe Orban - și vine cu o propunere care dă peste cap Starea de Alertă
  Corlățean, izbucnire contra Guvernului: ”Duplicitar și fariseic, minciună și manipulare!”
  Lege istorică în Parlament, inițiată de Titus Corlățean. Ungaria se va enerva rău!
  Corlățean îi pune la zid pe Vela și Iohannis: ”Ați avut informaţii pe canalele NATO!”
  Corlățean, cea mai gravă acuzație pentru Aurescu și Iohannis! Nu poate rămâne fără răspuns
  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Titus Corlățeanu


  Știrile Zilei