07:09 25 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  118470

  În plin criză epidemiologică în care imigranții fug din centrele de carantină, punând Italia în pericol, Senatul i-a ridicat imunitatea lui Matteo Salvini ca acesta să fie judecat pentru că nu primit imigranții în perioada când era ministru de Interne

  BRUXELLES, 30 iul - Sputnik.

  Ridicarea imunității lui Matteo Salvini a fost votată astăzi de Senatul de la Roma pentru ca liderul Ligii să fie târât într-un proces în care este acuzat că nu a permis debarcarea imigranților non-UE în Italia. Dar mișcarea ar putea să îi crească popularitatea liderului opoziției de vreme ce chiar în aceste zile autoritățile din Italia îi caută pe imigranții care au fugit din centrele de carantină, punând sănătatea publică în pericol.

  Acest vot dat de Senat este surprinzător, de aceea, într-o perioadă în care se observă o creștere a trecerilor ilegale de migranți în Mediterana și în care sute de persoane sunt debarcate în fiecare zi pe coastele insulelor italiene Lampedusa și Sicilia, după care fug din centrele de carantină.

  Salvini este acuzat de instanța din Palermo, Sicilia, că a sechestrat oameni pentru că a refuzat în august 2019, în calitatea sa de ministru de Interne, să autorizeze debarcarea a peste 80 de migranți la bordul navei umanitare Open Arms.

  "Sunt mândru că am apărat Italia și aș face-o din nou", a reacționat Salvini, care a adăugat că „dacă cineva se gândește să mă sperie cu un proces motivat din punct de vedere politic, greșește”.

  O comisie a Senatului s-a exprimat în mai împotriva ridicării imunității în acest caz, dar Senatul, în plen, a ridicat-o deja în februarie, într-un alt caz pentru care va fi judecat pe 3 octombrie.

  În cazul anterior, Salvini este acuzat că a blocat 116 migranți în iulie 2019 timp de câteva zile la bordul navei Gregoretti, o navă de pază de coastă.

  Popularitatea liderului Ligii va avea însă de câștigat de vreme ce migranții care fug din centrele de carantină sunt văzuți ca un pericol pentru Italia care se luptă încă din greu să controleze epidemia de coronavirus.

   

  Tematic

  Iohannis îi crede pe românii cu alte idei BOLNAVI MINTAL - iar TVR propune o ”conspirație”
  Iohannis – cel mai șocant mesaj, UNIC în istorie și în Uniunea Europeană
  Dan Chitic, reacție fulminantă după atacul lui Iohannis!
  Reacția PSD: Iohannis apără un ”guvern incompetent și criminal”
  Șerban Nicolae, ripostă pentru Iohannis – îl face praf, piesă cu piesă!

  Știrile Zilei