21:37 18 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR20.96
 • USD17.29
 • RUB0.24
 • RON4.30
 • UAH0.62
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  36960

  ”Cam asta e politica guvernului PNL: dacă nu ne iese nimic la afacerea asta, nu ne interesează să facem ceva pentru voi”.

  BUCUREȘTI, 4 aug – Sputnik. Una dintre cel mai mari probleme pentru mediul privat, mai ales pentru cei din domeniul comerțului, este plata chiriilor în perioada pandemiei, când firmele nu au putut funcționa în diverse locații.

  Ori, din data de 21 mai a intrat în vigoare legea care permite amânarea plății chiriilor,” dar nici acum Ministerul de Finanțe nu a făcut normele de aplicare”, atrage atenția Tăriceanu.

  ”Legea 62/2020, care permitea amânarea plății chiriilor în perioada stării de urgență, este o măsură care ar fi dat o gură de aer nu doar sutelor de mii de români care au intrat în șomaj tehnic sau și-au pierdut locul de muncă, dar și zecilor de companii mici care s-au aflat în imposibilitatea de a funcționa, dar ale căror chirii curgeau conform contractului”, explică Tăriceanu.

  Probabil aici liderul ALDE a greșit – pentru că nu e vorba de zeci de firme – ci de mii de firme! Dar, Tăriceanu subliniază că ”această lege are un mare defect, același pe care îl au și legea dublării alocațiilor pentru copii și cea a măririi pensiilor”:

  ”Ea nu a fost făcută de guvernul Orban, ci de opoziție, motiv pentru care dl Cîțu refuză să-i facă norme de aplicare”, spune liderul ALDE.

  Concluzia? ”Cam asta e politica guvernului PNL: dacă nu ne iese nimic la afacerea asta, nu ne interesează să facem ceva pentru voi - dacă ar fi rost de ceva voturi sau, și mai bine, de niște bănuți pentru partid, ne-am mai gândi!”, a scris Tăriceanu pe pagina de socializare.

  Trecând însă peste aspectul politic, problema ridicată de Tăriceanu dezvăluie o situația care at trebui să revolte întreg mediul privat! Mai ales în condițiile în care, așa cum a subliniat și Carmen Avram citând surse europene, România este pe ultimul loc la sprijinirea mediului de afaceri. Un raport este elocvent: România – 3% din PIB, Ungaria… 18%!

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Ultima oră: Cîțu anunță demisia Guvernului? De data asta Ciolacu NU se mai joacă!
  România, tot mai îndatorată! Cîțu, nou împrumut record!
  Tăriceanu despre aplicarea legii carantinei: ”Abuzurile sunt după colț”
  Tăriceanu: parlamentarii ALDE vor vota moțiunea de cenzură din august!
  Eugen Teodorovici lovește greu: face praf ”cuplul de măscărici Cîțu-Orban”
  Tăriceanu, fulminant: ce pregătește Iohannis - ”Va fi o rușine, obrăznicia nu are limite!”
  Programul ”Noua Casă”: Cîțu le dă vești proaste tinerilor
  Tagurile:
  Florin Cîţu, Călin Popescu Tăriceanu

  Știrile Zilei