12:56 23 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.60
 • USD16.66
 • RUB0.22
 • RON4.03
 • UAH0.59
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  183990

  Senator Daniel Zamfir: ”Să dai bani pentru trei companii de  asigurare - multinaționale, bineînțeles - și să nu dai bani copiilor e o mare mizerie!”

  BUCUREȘTI, 11 aug – Sputnik. Astăzi, Comisia pentru Muncă din Senat se întrunește pentru a vota un raport privind legea de aprobare a proiectului de Ordonanță de Urgență a creșterii etapizate a alocațiilor – și tot azi Plenul Senatului va vota importantul act normativ.

  Reamintim că, prin această OUG, se renunță la dublarea alocațiilor – prevăzută prin lege! – și se ajunge la o formulă pe care Marcel Ciolacu a definit-o ”drept tăiere cu 80% a alocaţiilor şi nu o majorare a acestor cu 20%”.

  Întrebarea crucială este – va fi respinsă azi OUG, fapt care ar obliga Guvernul să pună în aplicare legea de dublare – sau se va găsi o cale de compromis?

  Liderul interimar al Senatului, Robert Cazanciuc s-a exprimat în sensul unei soluții care să pună în imposibilitate Guvernul de juca în front - va fi respingere sau se vor depune amendamente ”prin care să fie respectat angajamentul iniţial”.

  Cel mai ferm răspuns a venit de la senatorul Daniel Zamfir, care a anunțat clar: ”Ca să fie limpede pentru toata lumea, PSD va vota mâine respingerea OUG prin care Guvernul a decis să nu dubleze alocațiile!”.

  ”Să dai bani pentru trei companii de  asigurare -multinaționale, bineînțeles - și să nu dai bani copiilor e o mare mizerie!”, a spus Zamfir.

  Totodată, Daniel Zamfir a anunțat și că urmează căderea iminentă a Guvernului Orban: ”Săptămâna viitoare vom depune și moțiunea de cenzură și vă asigur că va trece!”.

  Reamintim că PSD a anunțat, prin Marcel Ciolacu, că va fi depusă o moțiune de cenzură până pe data de 15 august.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Daniel Zamfir

  Știrile Zilei