15:43 28 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.63
 • USD16.86
 • RUB0.22
 • RON4.03
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  56332

  Decesul unui dintre principalii politicieni care au asigurat tranziția de la comunism la capitalism – și a condus gruparea care avea să devină PSD.

  BUCUREȘTI, 11 aug – Sputnik. Acum puțin timp, presa a anunțat decesul unuia dintre cei mai importanți oameni politici ai „tranziției” – profesorul Oliviu Gherman.

  Oliviu Gherman avea 90 de ani și a fost o personalitate complexă – fizician, profesor universitar, intelectual de rasă, președinte al Senatului, senator, ambasador, președinte al președinte al FDSN, din care s-a format PDSR, apoi PSD. A condus gruparea social democrată până în 1997. În 2001 a fost numit  ambasador la Paris.

   Gherman a fost extrem de apreciat de primul președinte al Senatului, acad. Alexandru Bârlădeanu, care l-a susținut mult la începuturile carierei, considerându-l cel mai potrivit pentru preluarea primei Camere a Parlamentului.

  ”Intelectual desăvârșit, nu s-a certat niciodată cu cineva, a avut înțelepciune ardeleanului, îmbinată cu pregătirea de intelectual desăvârșit”, l-a caracterizat Adrian Năstase.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Doliu

  Știrile Zilei