06:59 01 Octombrie 2020
În direct
 • EUR19.88
 • USD16.98
 • RUB0.22
 • RON4.08
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  2235100

  ”Ce face Guvernul Iohannis – Orban înseamnă că, de fapt, ei fură banii pensionarilor și îi îndreaptă spre contracte dubioase date cu dedicație firmelor de partid”.

  BUCUREȘTI, 11 aug, Sputnik. Chestiunea punerii în aplicare a majorării pensiilor e definită ca esențială pentru decizia de demitere a guvernului. PSD a garantat că va depune moțiunea de cenzură dacă nu se va proceda la majorare – partenerul ALDE este însă nelămurit ce vrea să facă PSD mai departe.

  Cu toate astea, Tăriceanu și alți lideri ALDE insistă pentru majorare, fostul premier aducând și argumente economice, prin lanțul venituri, cheltuieli, locuri de muncă.

  ”Mă tot gândesc cum să-i convingem pe Iohannis și Orban că mărirea pensiilor cu 40%, cât prevede legea, nu este negociabilă”, spune liderul ALDE. ”Le tot explic că 14%, cât vor ei să dea, nu acoperă nici măririle de prețuri sau că o mărire integrală va salva zeci sau poate sute de mii de locuri de muncă, dar cei doi nu par să înțeleagă sau să fie mișcați de argumentele mele”.

  Altfel spus, o mărire de 14% (în loc de 40%) ”înseamnă că respectați legea doar în procent de 35%”. Ori, ca o reacție normală – sau o ”pedeapsă meritată” pentru Orban și Iohannis ar fi ca  ”și pensionarii să respecte tot 35% din ordinele pe care voi le dați”.

  ”Dacă de vorba bună nu înțelegi poate înțelegeți de frică!”, punctează Tăriceanu.

  Dar, acesta e doar un aspect, pentru că mai există și o altă explicație, pe care fostul premier o observă: ”Asta înseamnă că în rectificarea anunțată de Guvernul Orban avem de a face cu o noutate: tăierea bugetului de pensii!”

  Foarte grav – iar Tăriceanu argumentează foarte clar acuzația lui:  

  ”În bugetul asigurărilor sociale de stat sunt prevăzute sumele necesare măririi pensiilor cu 40% dacă ne luăm după ce spunea Orban pe 16 decembrie 2019 („am prevăzut sumele necesare pentru creşterea de la 1 septembrie a pensiilor, aşa cum dispune legea”), dar și cum confirma și Cîțu în aprilie („majorarea pensiilor cu 40% rămâne prevăzută în buget”)”.

  Deci, foarte clar! Ceea ce înseamnă că ”orice rectificare negativă pe care o va face Guvernul Iohannis – Orban înseamnă că, de fapt, ei fură banii pensionarilor și îi îndreaptă spre contracte dubioase date cu dedicație firmelor de partid”.

  Bun, întrebarea vine firesc – de ce nu se procedează după metoda îndrăgită de Orban, plângerea penală? Vorbim de prezumptive infracțiuni multiple, dacă privim prin ceea ce expune Tăriceanu. Deci, un caz clar de plângere penală, conform normelor corectitudinii politice.

  Dar, să nu uităm, acum 8 zile, Marcel Ciolacu declara ”AZI, PSD va depune plângere penală împotriva guvernului PNL”. Sigur, de atunci nu au trecut decât 8 zile, iar Ciolacu a dovedit în multe rânduri că îl copiază pe Iohannis. Adică AZI înseamnă ”imediat”, varianta Iohannis.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Tăriceanu, fulminant: ce pregătește Iohannis - ”Va fi o rușine, obrăznicia nu are limite!”
  Tăriceanu despre aplicarea legii carantinei: ”Abuzurile sunt după colț”
  Lovitură pentru PSD: Tăriceanu candidează la Primăria Capitalei!
  Tăriceanu: parlamentarii ALDE vor vota moțiunea de cenzură din august!
  Tăriceanu demască o bătaie de joc a lui Cîțu – tot mediul privat ar trebui să se revolte!
  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Călin Popescu Tăriceanu

  Știrile Zilei