06:58 01 Octombrie 2020
În direct
 • EUR19.88
 • USD16.98
 • RUB0.22
 • RON4.08
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  6802

  Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a făcut declarații în această seară despre rectificarea bugetară, el promițând o creștere a pensiilor cum PSD nu a făcut niciodată.

  BUCUREȘTI, 13 aug - Sputnik. Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, a anunțat în această seară ce domenii vor primi bani în plus la rectificarea bugetară, și a promis că pensiile vor crește așa cum PSD nu a reușit niciodată.

  Dar Cîțu și-a început declarațiile cu resursele pentru investiții, unde s-a lăudat că, după 7 luni, suma alocată este de 20 miliarde lei.

  De asemenea, potrivit lui Cîțu, bugetul pentru Ministerul Transporturilor este unul record.

  Nu la fel și la sănătate, unde Cîțu spune că ”ne vom uita dacă va fi nevoie de suplimentarea resurselor”. Adică în plină pandemie, rămâne de văzut dacă sănătatea are nevoie de bani mai mulți și abia atunci ”vom fi pregătiți să asigurăm resursele suplimentare”, conform spuselor ministrului de Finanțe. Și asta pentru că, până acum, la Sănătate au fost alocate mai multe resurse și sumele au crescut cu aproximativ 45% care s-au dus pe echipamente medicale și sporuri. Problema ar fi că banii pe echipamente s-au dus aiurea, dacă e să fie luate în considerare observațiile Curții de Conturi, dar despre acest lucru Cîțu nu a spus nimic.

  În schimb, Ministerul Muncii are cel mai mare buget, potrivit lui Cîțu, și anume are alocate sume suplimentare de peste 10 miliarde de lei.

  ”Am spus că vom crește pensiile. Da, le vom crește. Punctul de pensie va avea cea mai mare creștere. PSD nu a mărit niciodată punctul de pensie cu această sumă. În acest context dificil, am reușit să creștem pensiile cu cea mai mare sumă cu care am putut”, s-a încurcat Cîțu în vorbe, fiind clar că nu va face creșterea cerută de lege, de 40 la sută.

  Apoi, ministrul Finanțelor a recunoscut că deficitul bugetar crește de la 6,7% la 8,6% din PIB, dar a dat vina tot pe PSD pe motiv că anul trecut deficitul a fost de peste 4%. Dar de la 4 la sută și până la 8,6 la sută, deficitul vine din guvernarea PNL!

  Speranța lui Cîțu este ca mâine, când INS va anunța evoluția economiei în trimestrul al doilea, România să aibă o creștere economică mai mare decât a altor țări din UE. Dacă alegi țările cu probleme, sigur că ministrul va găsi o soluție în care România să nu mai fie ultima din pluton, ca să se consoleze!

  Dar titlul de glorie al lui Cîțu rămâne IMM Invest, ”cel mai de succes din istorie”, și astfel Cîțu nu mai trebuie să dea explicații pentru datoria externă care a crescut în șase luni cu peste 5,5 miliarde de euro sau pentru faptul că Guvernul nu aplică legea în privința pensiilor și alocațiilor.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  România, tot mai îndatorată! Cîțu, nou împrumut record!
  Programul ”Noua Casă”: Cîțu le dă vești proaste tinerilor
  Ultima oră: Cîțu anunță demisia Guvernului? De data asta Ciolacu NU se mai joacă!
  Eugen Teodorovici lovește greu: face praf ”cuplul de măscărici Cîțu-Orban”
  Tăriceanu demască o bătaie de joc a lui Cîțu – tot mediul privat ar trebui să se revolte!
  Tagurile:
  Promisiuni, români, Florin Cîţu

  Știrile Zilei