13:43 21 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.10
 • USD17.42
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.62
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  19770

  ”Acum aşteptăm să primim răspunsul de la Ambasada Germaniei şi, în funcţie de ceea ce vom primi, vom constata dacă avem elemente pentru a-l audia şi pe domnul ministru al Afacerilor Externe”.

  BUCUREȘTI, 25 aug – Sputnik. Astăzi se lucrează și au loc noi audieri în comisia parlamentară care anchetează cazul românilor plecați la lucru în Germania, în plină pandemie – comisia supranumită ”Sparanghelul”.  

  Capul de afiș al zilei este audierea, la ora 13, a ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, pe care parlamentarii l-au invitat de săptămâna trecută.

  Conform agenției naționale Agerpres, preşedintele Comisiei de anchetă, senatorul PSD Radu Oprea, a declarat că au fost finalizate investigaţiile referitoare la ceea ce s-a întâmplat în Aeroportul din Cluj-Napoca pe 9 aprilie.

  ”Am finalizat investigaţiile privind ceea ce s-a întâmplat în Aeroportul de la Cluj, în acea zi”, a declarat recent Oprea, arătând că ”de acum, trebuie să mergem către Ambasada României din Germania, despre felul în care a existat corespondenţă între Guvernele Germaniei şi României, despre felul în care a apărut articolul 10 în Ordonanţa Militară nr. 7, acel articol care se referă la zborurile charter”.

  Pasul următor îl reprezintă miniștrii, despre care senatorul Oprea afirmă că ”deja sunt elemente care ne arată că avem pentru ce să îl audiem pe ministrul Transporturilor, pe domnul Bode, avem, de asemenea, elemente care ne arată că trebuie să îl chemăm la Comisie şi pe ministrul Afacerilor Interne, domnul Vela”.

  ”Acum aşteptăm să primim răspunsul de la Ambasada Germaniei şi, în funcţie de ceea ce vom primi, vom constata dacă avem elemente pentru a-l audia şi pe domnul ministru al Afacerilor Externe”, a declarat senatorul Radu Oprea.

  Reamintim că în noaptea de 8 spre 9 aprilie, 2000 de cetățeni români s-au deplasat din diverse localități - unele aflate în carantină cu supraveghere militară! - la Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca, deși nu se încadrau în excepțiile menționate în ”Ordonanţa Militară nr. 2”, în vigoare la acea dată.

  Comisia parlamentară de anchetă a fost creată la inițiațiva PSD, Pro România şi ALDE.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Orban l-a făcut de doi pe bani pe Vela, public! Se confirmă fricțiunile dintre cei doi
  Ciutacu sare la Vela: ”Bă, Marcele, dă-te, bă, jos din elicopter, nu vă e ruşine?!”
  Războiul interlopilor: Vela și Poliția dau asigurări de tot râsul!
  Cumpănașu, revoltă totală contra lui Vela: ”Acum știu soluția: de azi mă declar INTERLOP!”
  Marcel Vela, pus la colț de polițiști: ”Greșit, domnule ministru, greșit!”. Caz revoltător
  Tagurile:
  Bogdan Aurescu, Marcel Vela

  Știrile Zilei