03:17 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1165131

  „Acum, cel puțin, lucrurile sunt clare și nu văd cine și de ce ar nega ceea ce vine de la una dintre vocile cele mai autorizate ale actualului PSD”.

  BUCUREȘTI, 25 aug – Sputnik. Una dintre cel mai importante personalități ale social democrației românești, Adrian Severin, a avut o reacție interesantă după Congresul PSD.

  Ca și alți analiști, Severin s-a referit la Vasile Dâncu, cel ce pare a deveni noua voce a PSD, și anume la un comentariu de după alegeri făcut de Dâncu – ”Superbă și edificatoare clarificare a dlui Vasile Dâncu”, reacționează ironic Severin.

  ”La numai câteva zile de la Congresul PSD, dl. Vasile Dâncu, Președintele Consiliului Național, a făcut următoarea declarație: ”Unul din lucrurile importante care a fost spus la Congres a fost faptul că bătălia noastră principală, chiar dacă suntem în momentul unei moțiuni, nu este cu Guvernul, în acest moment, ci cu viitorul României”, citează Severin.

  Fostul ministru de Externe sistematizează înțelesurile declarației lui Dâncu – ”o atare recunoaștere”, care ”pune perfect lucrurile la punct”.

  Iată aspectele ce decurg din ”clarificarea” lui Dâncu:

  1. ”PSD nu se bate, în realitate, cu Guvernul, moțiunea de cenzură fiind doar un gest tactic menit să lase o bună impresie artistică victimelor guvernării”.

  2. ”Nici nu are de ce fi altfel, întrucât atât Guvernul Iohannis-Orban, cât și PSD Ciolacu & Co au același adversar cu care se luptă: viitorul României”.

  3. ”Lupta se dă, precizează dl Dâncu, nu pentru viitorul României, ci “cu viitorul României””.

  Concluzia lui Severin: „Acum, cel puțin, lucrurile sunt clare și nu văd cine și de ce ar nega ceea ce vine de la una dintre vocile cele mai autorizate ale actualului PSD”.

  ”Teama mea este că în această luptă, ceea ce ne ține loc de guvern și ceea ce ne ține loc de opoziție, cu forțe unite, vor reuși”, mărturisește Severin, subliniind – ”Astfel viitorul României este în pericol. Iar noi, românii, riscăm să rămânem fără nici un viitor”.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Dumitru Buzatu – palme în direct lui Ciolacu și lecție de onoare pentru PSD
  Teodorovici, prima reacție după Congresul PSD! Anunț ferm: ”Niciodată nu e prea târziu!”
  Congres PSD cu rezultat știut: Ciolacu președinte! Cine face parte din echipa de conducere
  Propunerea PSD de premier! Isărescu: ”Dacă va fi, va avea sprijinul BNR”
  Diversiunea Dâncu, originea intoxicării și greșelii fatale a lui Dragnea - și a crizei PSD
  Tagurile:
  Adrian Severin, România, PSD

  Știrile Zilei