05:35 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  16521

  S-ar putea spune că nu numai Iohannis e nerăbdător să-și facă jocurile prin intermediul PSD, ci și Victor Ponta – legătura cu posibilul premier propus de PSD.

  BUCUREȘTI, 26 aug – Sputnik. Până acum, artificiile politice ale lui Victor Ponta au reușit doar parțial. Adică a reușit să rămână vizibil, ba chiar partidul său să fie bine cotat în sondaje – dar a pierdut mai mulți oameni, inclusiv prin ”țeapa” pe care i-a dat-o Mihai Tudose, lăsându-l fără locul din Parlamentul European.

  Ponta a făcut o mutare anti-PSD la moțiunea contre guvernului Dăncilă, apoi a mers în tandem cu PSD la moțiunea anti-Orban. De atunci însă acuză mereu PSD-Ciolacu de ”blat” cu PNL. Și la fel face și acum, când moțiunea lui Ciolacu e o poveste pe care o crede tot mai puțină lume.

  ”Guvernul a fost votat în martie printr-un blat”, spune Ponta, înșirând evenimentele: ”Bun, o lună, două, trei, dar ați zis așa, că dacă nu se dau alocații, îi dați jos, nu s-au dat. Ați zis că dacă nu se dau pensiile îi dați jos, nu s-au dat. Ați zis acum la Congres că ne alegem și îi dăm jos”.

  Așa că Ponta spune ”Hai, domn'e, să îi dăm jos”, plângându-se că multă lume îl ceartă pe Facebook ”de ce nu fac eu moțiunea”. Constituția spune că ”trebuie să fim 110 să semnăm moțiunea, noi suntem 24 la Pro România”, explică Ponta.

  De asemenea, în privința dubiilor că Pro România ar vota moțiunea, Ponta spune că e gata să voteze cu bilele la vedere; ”Băi, uite, zic eu, Victor Ponta, cred că pot să votez în numele Pro România, i-am consultat pe cei 23, votăm uite așa, la vedere... dar adu urna aia să votez!”.

  Și ce răspunde acum PSD? ”Stați un pic acum, cred că după începerea anului școlar...”.

  ”Eu le-am spus tuturor colegilor, suntem în campanie electorală, dar fiți pregătiți, că s-ar putea să vă chem mâine, poimâine la București să votăm, să nu lipsească niciunul de la Pro România, dar i-am pregătit degeaba, noi ne tot pregătim să votăm moțiunea”, afirmă Victor Ponta.

  De fapt, prin atitudinea ambiguă, PSD pierde foarte mult, spune Ponta. ”Eu cred că pierde foarte mult PSD-ul, și asta i-am zis lui Marcel Ciolacu”.

  „Marcel eu o să țip în fiecare seară că aveți blat cu PNL-ul. 'Nu, mă, că o facem'. 'Hai! Hai!'. Cum să nu țip?. 'Nu avem niciun blat'. 'Atunci hai să votăm'”, i-a aruncat Victor Ponta provocarea lui Marcel Ciolacu în direct, la România TV.

  Reamintim că, din informațiile noastre, propunerea de premier agreată de PSD ar fi Liviu Voinea, actual reprezentant al României la FMI – și ministru al Bugetului pe vremea lui Ponta… adică o creație politică a lui Victor Ponta. Un motiv ca acesta să își dorească moțiunea.

  S-ar putea spune că nu numai Iohannis e nerăbdător să-și facă jocurile prin intermediul PSD, ci și Victor Ponta.

  Tematic

  Propunerea PSD de premier! Isărescu: ”Dacă va fi, va avea sprijinul BNR”
  Teodorovici, prima reacție după Congresul PSD! Anunț ferm: ”Niciodată nu e prea târziu!”
  Dezastru pentru PSD după alegerea lui Ciolacu – până și Șerban Nicolae simte asta!
  Diversiunea Dâncu, originea intoxicării și greșelii fatale a lui Dragnea - și a crizei PSD
  Adrian Severin, avertisment grav după Congresul PSD: ”Viitorul României este în pericol”
  NUCLEARA: PSD amână iar stabilirea votului… Moțiunea va fi depusă din nou!
  Încă o confirmare, Voinea-FMI, propunerea PSD de premier! Daniel Zamfir, detaliu cheie
  Tagurile:
  PSD, Marcel Ciolacu, Victor Ponta

  Știrile Zilei