01:05 24 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.17
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  668101

  Deputatul USR, candidat la primăria Iașilor, o spune clar și direct: investiția promovată de Iohannis nu este o prioritate și nici nu există ceva care depinde de această fantomatică realizare.

  BUCUREȘTI, 1 sept – Sputnik. Președintele Iohannis și-a axat campaniile electorale pe educație și infrastructura rutieră. Dacă primul capitol pare un eșec total – o dovedește și actuala situație, dar și calitatea actualului ministru – al doilea capitol, autostrăzile, este de domeniul veșnicelor promisiuni.

  Culmea este că înșiși oamenii de frunte ai grupărilor care îl susțin pe Iohannis și-au dat seama că povestea autostrăzilor e doar… o poveste. Iar în aceste condiții, poate că altele sunt prioritățile.

  O spune și activa Cosette Chichirău, deputat USR, și candidat la primăria Iașilor, care o spune clar și direct: autostrada Moldovei nu este o prioritate și nici nu există ceva care depinde de această fantomatică realizare!

  „Nu depinde nimic de autostradă așa de tare!”, spune Chichirău. ”Noi încercăm să atragem industrii – chimică, farma, mașini industriale, care au mare valoare adăugată per volum – medicamente inovative de exemplu, care au mare valoare adăugată per volum”.

  Deputatul a spus că putem aduce astfel de fabrici care ”într-o pastiluță este o valoare de sute de dolari” și a dat mai multe exemple de firme mari ”care ar putea să vină la Iași”.

  ”Haideți să discutăm ceva: toată producția mondială s-a mutat în China. Mă scuzați, dar China este foarte departe și nu este autostradă spre China”, a declarat Cosette Chichirău. ”China are autostrăzi, dar noi primim mărfurile pe autostradă?!”.

  Realitatea e că, la ora actuală, China este cel mai mare constructor de autostrăzi și căi ferate de mare viteză – dar România interzice accesul investițiilor și firmelor chineze… pe motive ”strategice”. Iar investițiile din SUA… le așteptăm precum bunicii noștri pe americani, acum 75 de ani – adică degeaba!

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Cosette Chichirău i-a pus la zid pe Florin Roman și pe Mihai Chirica – fără replică!
  Sondaj: Merită să cadă Guvernul Orban-Iohannis AZI, la Moțiunea de Cenzură?
  Iohannis, mesaj de Ziua Limbii Române: cui aduce mulțumiri
  Cristoiu dă de pământ cu Iohannis – politica grețoasă a PNL și strategia nevestelor curve
  Încă o confirmare a PREMIERULUI pe care Ciolacu îl va propune lui Iohannis! Alte variante
  Robert Cazanciuc, lecție de acuzație inteligentă și elegantă la adresa lui Iohannis!
  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Cosette Chichirău

  Știrile Zilei