00:56 24 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.17
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  2587321

  Comisiile reunite de muncă din Parlament au votat două amendamente care dau peste cap propunerile Guvernului Orban

  BUCUREȘTI, 7 sept – Sputnik. Acum puțin timp, Comisiile reunite de muncă din Parlament au votat două amendamente care dau peste cap propunerile Guvernului Orban cu privire la pensii și care vizează salariile profesorilor.

  Astfel, potrivit unui amendament propus de PSD şi adoptate în Comisiile de muncă ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, se abrogă prevederea potrivit căreia punctul de pensie creşte cu 14%.

  Actul normativ ca păstra forma iniţială din legea pensiilor, deci majorarea punctului de pensie  cu 40% de la 1 septembrie 2020! Ceea ce dă complet peste cap planul lui Orban.

  Un alt amendament vizează abrogarea articolului privind plafonarea salariilor profesorilor şi personalului auxiliar din învăţământ până în 2021, anunță Agerpres

  Cu aceste amendamente, legea de aprobare a OUG 135/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020 va intra, pentru raport, în dezbaterea Comisiile reunite pentru buget şi apoi în dezbaterea plenului reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor. 

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Profesori, Pensionari, Ludovic Orban, PSD

  Știrile Zilei