14:17 27 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.13
 • USD17.03
 • RUB0.22
 • RON4.13
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  720160

  ”Faceți o lege care să specifice că neaplicarea și nerespectarea legilor de către factorii decidenți se sancționează pecuniar sau cu pușcărie, în funcție de gravitatea cazului”

  BUCUREȘTI, 9 sept – Sputnik. În ultima vreme se constată o creștere a atitudinii sfidătoare a miniștrilor față de Parlament, mai ales când sunt solicitați de Comisiile parlamentare. Pur și simplu miniștrii refuză să vină la solicitarea reprezentanților poporului – fapt extrem de periculos într-o democrație!

  Un exemplu negativ este Florin Cîțu – dar, din păcate, nu este singurul! În trecut a fost cazul Kovesi, care a trebui rezolvat prin intervenție CCR.

  Un alt fenomen grav este nerespectarea Constituției, fapt demonstrat prin nenumărate decizii ale CCR, instituție transformată, fără voia ei, într-un fel de judecător suprem!

  Ori, pentru agravarea acestei situații, de vină este și pasivitatea Parlamentului. Așa că, una dintre cele mai apreciate internaute, Monica Krueger, românca stabilită la Munchen, are mai multe propuneri pentru rezolvare (și a) acestei situații.

  Monica Krueger vine cu cinci propuneri într-un mesaj clar pentru Parlamentul ”căruia îi dau toți cu flit”.

  1. ”Băgați obligativitatea prezentării miniștrilor sau altor persoane la solicitarea comisiilor de specialitate precum și la solicitarea celor două camere, senat și deputați. În caz de refuz (am treaba!) să fie sancționați pecuniar și aduși cu mandat. Toate audierile să fie difuzate în direct”.

  2. ”Faceți o lege care să sancționeze pecuniar și cu închisoare (îndeosebi pe demnitarii țării!) persoanele care nu respectă Constituția României”.

  3. ”Faceți o lege care să oblige Parlamentul, Guvernul și Președinția să aplice DE ÎNDATĂ deciziile Curții Constituționale. În caz contrar cei vizați să fie sancționați pecuniar”.

  4. ”Faceți o lege care să specifice că neaplicarea și nerespectarea legilor de către factorii decidenți se sancționează pecuniar sau cu pușcărie, în funcție de gravitatea cazului”.

  5. ”Faceți o lege a probității morale!”

  Un comentariu: unele dintre aceste propuneri sunt aplicabile – altele, corecte ca intenție și sens, pot fi aduse într-o formă acceptabilă normativ… pentru că este chiar nevoie să se întreprindă ceva! Altfel, statul chiar devine anarhic – iar tonul îl dau chiar principalele instituții!

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Premierul și șase miniștri, cercetați penal pentru felul în care au gestionat pandemia
  Zuckerman recidivează, nou atac la ridicol la PSD, alimentat chiar de doi foști miniștri
  PSD a anunțat moțiune simplă împotriva Monicăi Anisie și altor doi miniștri
  Ultima oră: Iohannis a convocat mai mulți miniștri la Cotroceni
  Incident penal în Parlament: PNL și USR se denunță public, DNA și miniștri implicați!
  Ionuț Cristache dezvăluie: Iohannis i-a făcut PROȘTI pe miniștri grei ai cabinetului Orban
  Bac 2020: absolvenții de liceu, cobai a 18 miniștri ai Educației
  Tagurile:
  Germania, Miniștri

  Știrile Zilei