22:22 27 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  300180

  Liderul UDMR Kelemen Hunor a lansat acuzații dure la adresa lui Klaus Iohannis, dovedind că ruptura dintre UDMR și președintele României este una serioasă

  BUCUREȘTI, 14 sept - Sputnik. Kelemen Hunor a fost neiertător cu președintele Klaus Iohannis în cadrul unui interviu acordat Agerpres, arătând că nu a trecut peste episodul acuzațiilor lansate de la Cotroceni împotriva maghiarilor.

  Întrebat dacă a primit scuze din partea Cotroceniului pentru celebrul episod cu ”vânzarea Ardealului”, Hunor a arătat că nu a mai avut nici o discuție cu Iohannis din luna martie.

  ”Acele declaraţii erau inacceptabile, fiindcă nu aveau nici o acoperire cu "furatul Ardealului". Cum spunea un clasic în viaţă: "Idioţenie". Cel care spune aşa ceva nu are dreptate, minte, manipulează. Şi a fost şi rămâne în continuare o problemă, fiindcă a venit de la acest nivel”, a spus Hunor, aruncând un cuvânt greu înspre Cotroceni, cel de ”idioțenie”, lucru nespecific UDMR.

  Hunor l-a acuzat din nou pe președinte că a luat în batjocură limba maghiară, ceea ce, potrivit liderului UDMR, este inacceptabil.

  ”Ne-a făcut pe noi, într-un fel, duşmanii României, ceea ce nu suntem. Nu vrem să furăm Ardealul, nu vrem să facem rău nimănui şi, sigur, a aruncat această sămânţă a urii într-o perioadă când nu era nevoie de aşa ceva, fiindcă lumea era şi este preocupată de altele”, și-a continuat Hunor tirada acuzațiilor la adresa lui Iohannis.

  Pentru liderul UDMR, totul a plecat de la dorința președintelui țării de a distrage atenția de la lipsa de rezultate a Guvernului, dar Hunor consideră că nu este acceptabil ca președintele României să arunce astfel de teme într-o luptă politică.

  ”Şi s-a demonstrat că nu existau nici informaţii, nu a existat nici măcar o astfel de intenţie. Nu poţi să faci o astfel de declaraţie. N-am avut nicio discuţie cu preşedintele Iohannis din martie. Şi nici scuze n-am auzit”, a mai declarat Kelemen Hunor.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Cotroceni, UDMR, Kelemen Hunor

  Știrile Zilei