19:08 30 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.83
 • USD16.96
 • RUB0.21
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  48726

  Manevra e pregătită de mult, prin intermediul unui grup de la Ministerul de Externe – care ”lucrează de câteva luni”

  BUCUREȘTI, 15 sept – Sputnik. Acum puțin timp, premierul Orban, președintele PSD a făcut anunțul care dă peste cap totul la alegerile generale: în condițiile pandemiei se va pune accentul pe votul prin corespondență.

  ”Am luat legătura cu statele în care e posibil să nu se permită desfășurarea alegerilor în localurile ambasadelor, pentru a ne spune din timp ce măsuri vor lua”, a spus Orban, explicând că alegerile vor avea loc… prin corespondență.

  Desigur, aceasta nu ar fi chiar o noutate – dar ”nucleara” este că manevra e pregătită de mult, prin intermediul unui grup de la Ministerul de Externe – care ”lucrează de câteva luni”.

  Astfel, dacă la ultimele alegeri, acest sistem nu a fost un succes, acum PNL vrea să pună la punct un mod de a chema și controla numeroasa ”diasporă”, obținând astfel un scor puternic.

  Reamintim că Guvernul Orban a folosit surse mari de bani pentru a face campanie în cazul Pandemiei – de fapt, o campanie de imagine pentru politicienii PNL – Tătaru, Vela și mai ales Orban.

  În aceste condiții PSD pare nepregătit, mai ales că nu a făcut eforturi în direcția Diaspora – ci, dimpotrivă, au pierdut personalități precum Ilan Laufer, care construise un aparat de lucru în SUA.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Ludovic Orban

  Știrile Zilei