17:10 24 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD16.69
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  12105

  Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut un anunț referitor la persoanele care vor avea întâietate la secția de votare, în contextul în care până la alegerile locale a mai rămas puțin timp.

  BUCUREȘTI, 16 sept – Sputnik. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit, în contextul în care au fost anunțate măsuri în perspectiva alegerilor locale din data de 27 septembrie 2020, că, dacă alegătorul are temperatură peste 37,3 grade Celsius este prioritar. Alegătorul va merge către o urnă și o cabină de vot dedicată, care va fi folosită numai pentru asemenea cazuri și care va fi dezinfectată după fiecare participant.

  În ceea ce privește urna mobilă, ea va fi trimisă mai întâi la pacienții non-COVID. 

  ”Ţin să menţionez situaţii deosebite, în care alegătorul vine şi prezintă la triaj temperatură peste 37,3. El este prioritar şi va merge către o urnă şi cabină de vot dedicată”, a spus Tătaru.

  Potrivit președintelui Autorității Electorale Permanente, Constantin Buică, accesul în secția de votare va fi făcut de operatorul de calculator. Cetățenii vor trebui să respecte niște reguli stricte, astfel încât să se evite răspândirea noului coronavirus.

  ”Încă din această seară avem pregătit clipul de promovare a regulilor pe care cetăţenii vor trebui să le urmeze în secţia de votare, astfel încât să ne asigurăm că toată lumea ştie ce are de făcut şi cum trebuie să se comporte în pandemie la o secţie de votare”, a adăugat preşedintele AEP.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Tătaru: ce vor face profesorii care prezintă anumite comorbidități
  Gabriela Firea, acuzație gravă la adresa lui Nelu Tătaru – caz pentru procurori!
  Tătaru, anunțul zilei: când vor afla școlile în ce scenariu se încadrează
  Nelu Tătaru, anunț important: când ar ajunge vaccinul anti COVID-19 în România
  MANIPULARE: Nelu Tătaru și acoliții PNL abat atenția opiniei publice abuzând de o tânără
  Tagurile:
  Temperatură, Nelu Tătaru

  Știrile Zilei