01:58 26 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  6412

  Președintele a declarat că directorii trebuie să se adreseze autorităților locale pentru a găsi soluții și rezolvări la problemele cu care se confruntă la acest început de an școlar.

  BUCUREȘTI, 16 sept – Sputnik. Klaus Iohannis a explicat că la începutul acestei săptămâni au început școlile și că acest lucru s-a făcut, în mare parte, cu prezența fizică a copiilor în clase.

  Din păcate, nu peste tot, însă, unitățile de învățământ au beneficiat de resursele necesare pentru ca procesul educațional să se poată derula în bune condiții.

  Președintele României a solicitat tuturor primarilor, Consiliilor Județene și Inspectoratelor Școlare să soluționeze cu prioritate problemele care apar în unitățile de învățământ.

  ”Fac un apel la directori să se adreseze fără rezerve în această perioadă atât autorităților locale, cât și inspectoratelor școlare județene cerându-le toate resursele de care au nevoie și clarificările necesare”, a spus Iohannis.

  Acesta a adăugat că se referă la suplimentarea cu personal, inclusiv medical, acces la resurse tehnologice pentru predarea online cât și materiale igienico sanitare”, sunt câteva din declarațiile președintelui. 

  Iohannis a declarat că educația trebuie să continue.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Iohannis – primul anunț, imediat după recordul de infectări
  Iohannis, afront național! Blochează iar Legea Trianonului!
  Iohannis a promulgat legea: diaspora va vota două zile
  Tagurile:
  Klaus Iohannis

  Știrile Zilei