15:59 29 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.75
 • USD16.94
 • RUB0.22
 • RON4.05
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  68650

  Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a anunțat că PNL va ataca la CCR orice decizie care duce la majorarea cheltuielilor bugetare.

  BUCUREȘTI, 16 sept - Sputnik. PNL face o mișcare electorală riscantă și anunţă prin vocea liderului deputaților liberali că va ataca la CCR creşterea pensiilor. Florin Roman acuză PSD că ”a dat foc României” prin votarea majorării pensiilor cu 40 la sută și nu doar cu 14%, aşa cum voia Guvernul Orban.

  "Într-o singură ședința, cea reunită a comisiilor de buget-finanțe, din Camera Deputaților și Senat, un PSD ilegitim, dar încă numeros, a angajat cheltuieli în valoare de circa 65 miliarde de lei, adică aproximativ 6,5% din PIB-ul național. Spun un PSD ilegitim, întrucât toate celelalte partide parlamentare (PNL, USR, UDMR, Pro România și minorități naționale) au boicotat spectacolul sinistru pus în scena de Marcel Ciolacu și compania”, a declarat Florin Roman.

  Deputatul PNL mai spune că adoptarea raportului, precum și a altor proiecte cu impact bugetar uriaș (pensii, salarii profesori, alocatii, ISR, Start Up, catedrala și facilitați învățământ) înseamnă pe o perioadă de 4 luni din anul 2020 și pentru 2021, un total de circa 65 miliarde de lei.

  ”Consecințele se vor vedea curând în evaluările agențiilor de rating. PNL va ataca la CCR toate proiectele cu impact bugetar, fără sursă de finanțare, care pun în pericol stabilitatea economică a României. PSD, numele tău este iresponsabilitate!", a atacat Florin Roman PSD.

  Reacția liderului deputaților PNL are loc după ce comisiile de buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au votat astăzi raportul de adoptare cu amendamente a rectificării bugetare, cu 20 de voturi "pentru" şi unul "împotrivă". Cel mai important amendament aprobat de comisii a fost cel care abrogă articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%.

  La fel, a fost abrogată amânarea creșterii salariilor profesorilor pentru 2021, ele trebuind astfel să fie crescute de la 1 septembrie 2020. PSD dă astfel o puternică lovitură electorală cu puțin înainte de alegerile locale, punând PNL într-o postură sinucigașă politic pentru că liberalii trebuie să se afirme acum ca fiind cei care luptă împotriva creșterii pensiilor și a salariilor profesorilor.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  MANIPULARE: Nelu Tătaru și acoliții PNL abat atenția opiniei publice abuzând de o tânără
  Lovitură de ultimă oră: PNL a pus la cale DATA alegerilor parlamentare! PSD în pericol!
  Revine în forță ”Sistemul”?! Decizie șocantă a unui om cheie propus de PNL, votat de PSD!
  Scandal înainte de alegeri - PNL e făcut praf chiar de aliați: ”CRETINII cu girofar!”
  Iohannis pune biciul pe liberali! Ce vrea de la PNL, avertisment pentru Orban!
  Tagurile:
  CCR, Pensii, PNL

  Știrile Zilei