01:10 01 Octombrie 2020
În direct
 • EUR19.88
 • USD16.98
 • RUB0.22
 • RON4.08
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  75390

  Întrebat pe tema serioasă a absenteismului, Iohannis a considerat că e cazul unui nou atac la (PSD) Dragnea și a comis o gafă sau o minciună.

  BUCUREȘTI, 16 sept – Sputnik. Una dintre ultimele întrebări primite de președintele Iohannis la conferința de presă s-a referit la legitimitatea alegerilor dacă prezența va fi foarte redusă.

  Președintele, în să răspundă, a găsit un nou prilej de atac la alegerile câștigate clar de PSD-ul condus de Liviu Dragnea, fapt care se pare că îl urmărește pe Iohannis și azi.

  Deci, la întrebarea despre legitimitatea alegerilor dacă va fi foarte redusă prezența la alegerile locale, Iohannis a răspuns:

  ” Este posibil, am avut un astfel de caz, în decembrie 2016, când credibilitatea aleșilor a fost afectată și de pe urma căruia suferim și acum”, a spus Iohannis.

  Ori, Iohannis a gafat sau a mințit – pentru un caz mai clar a fost în 2008, la alegerile cățtigate de PDL, actual PNL, când absenteismul a fost mai mare!

  Astfel, în 2008 prezența la parlamentare a fost 39,26%

  În 2012 prezența la parlamentare a fost 41,76%

  În 2016 prezența la parlamentare a fost 39.42%

  Deci, obsesia Dragnea este… obsesie, pentru că ediția 2008, an al victoriei PDL (actual PNL) a fost cea mai lipsită de legitimitate.

  Iar comparativ, anii ridicării pseudo-dreptei, au fost cam la fel, lumea fiind sătulă de vorbele goale ale noilor politicieni.

  Prin comparație, 2004, anul dominat de personalitatea lui Adrian Năstase, de un Băsescu în prima audiție prezidențială și de un Vadim Tudor încă în formă, prezența a fost de 58.5%.

  Așa că Iohannis ar trebui să se documenteze, înainte de a bate câmpii din frustrările sau obsesiile sale legate de PSD Dragnea.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Codrin Ștefănescu, veste gravă despre Liviu Dragnea! URGENȚĂ de grad ZERO!
  A răbufnit! Logodnica lui Dragnea vorbește despre traiul acestuia în pușcărie
  Dragnea în instanță: ”în România justiția nu rezistă la presiuni politice”
  Exclusiv: Codrin, interviu fulminant despre România, dacă Dragnea era azi președintele PSD
  Ultima oră: ”Este o victorie pentru Liviu Dragnea în instanță! Nu mă mai așteptam!”
  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Liviu Dragnea

  Știrile Zilei