19:31 26 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.46
 • USD17.22
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  22611

  Noul edil al Capitalei este o persoană cunoscută și, în același timp, un om care ridică destule semne de întrebare, tocmai datorită modestiei de care dă dovadă în aparițiile publice.

  BUCUREȘTI, 28 sept – Sputnik. Nicușor Dan, noul primar al municipiului București, s-a născut în data de 20 decembrie 1969 în Făgăraș, județul Brașov și a mai candidat pentru funcția de primar al Capitalei la alegerile din iunie 2012 și 2016. În 2016 este consilier general al municipiului București și, din decembrie 2016, deputat de București.

  După un doctorat în matematică în Franța, Nicușor Dan s-a întors în România, unde a fondat Școala Normală Superioară București, o instituție științifică având scopul de a îndruma spre cercetare pe cei mai buni studenți români.

  Este fondator al Asociației Salvați Bucureștiul și în iunie 2015, lansează platforma politică Uniunea Salvați Bucureștiul, alături de care își propunea să câștige alegerile locale din 2016 pentru postul de primar general și pentru consiliul general al municipiului București, precizează Wikipedia.

  Începând cu luna august 2016, activitatea USB a fost extinsă la nivel național sub un nou nume, Uniunea Salvați România – USR.

  La 1 iunie 2017, Nicușor Dan demisionează din USR, spunând că nu este de acord cu decizia conducerii partidului de a adopta o poziție în raport cu o propunere de revizuire a Constituției prin redefinirea termenului legal de ”familie”. Ulterior, notează sursa citată, USR și-a confirmat decizia printr-un referendum intern, iar poziția lui Nicușor Dan a rămas aceeași.

  Nicușor Dan este căsătorit și tatăl unei fetițe în vârstă de 4 ani.

  ”Am 50 de ani împliniți și o familie extraordinară, împreună cu Mirabela și fetița noastră de 4 ani, Aheea. Sunt cele mai importante persoane din viața mea. Îmi place să citesc, să văd un meci sau un film, să ascult muzică, să râd cu prietenii”, spunea Nicușor Dan.

  Tematic

  Mesajul lui Nicușor Dan după anunțarea rezultatelor alegerilor locale 2020 în București
  Traian Băsescu: ”Nicușor Dan nu își va prelua mandatul!”
  Tagurile:
  București, Primar, Nicușor Dan

  Știrile Zilei