15:28 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Alegeri locale în România 2020 (128)
  1466201

  Eveniment unic în istoria alegerilor de după 1990 – au fost filmate mai multe persoane pătrunzând într-o sală plină cu saci cu voturi, la care au umblat – se afirmă că ar fi de USR

  BUCUREȘTI, 1 oct – Sputnik. O serie de imagini  difuzate de Antena 3 azi noapte în care câțiva indivizi intră într-o sală plină cu saci cu voturi aruncă în aer scena politică.

  De precizat că imaginile au fost filmate în sediul Biroului Electoral al Sectorului 1 în ziua de marți, 29 septembrie, după ora 1.30 noaptea, iar deocamdată NU există nicio explicație logică a prezenței acelor persoane acolo.

  În imagini se vede cum persoanele în cauză umbla în sacii cu buletine, mută câțiva, ba chiar par scoate saci din sală.

  Conform Antena 3 și a unor reprezentanți ai PSD, cei din imagini ar fi membri USR-PLUS, ba chiar ar fi fost identificat un anume consilier al Clotildei Armand, Andrei Nicolaescu, care este și candidat la Consiliul Local al Sectorului 1, din partea USR-PLUS.

  De precizat că în sala respectivă se aflau saci cu voturi pentru Primăria Sectorului 1, dar și saci în care s-ar fi aflat și voturi pentru Primăria București.

  Reacțiile au fost fulminante, se cere anularea alegerilor la Sectorul 1 și la Capitală, arestări etc.

  De partea celor acuzați, USR, nimeni nu a avut curajul să intre în direct la ”Sinteza zilei”, în ciuda incitațiilor repetate, ci s-au mărginit la mesaje pe Facebook, unde au spus că e vorba de un ”Fake news”, că sunt fie ”numărări”, fie… ”renumărări”.

  În scandal a reacționat și poliția.

  În fața Biroului Electoral Sector 1 s-au strâns peste 100 de persoane după miezul nopții, majoritatea cerând vehement anularea alegerilor și anchetarea cazului.

  La miezul nopții a apărut și o echipă de la PNL, în frunte cu Tianu Burduja, care au venit, chipurile, să vadă ce se petrece. Au plecat după o discuție confuză cu un jandarm, în huiduielile celor prezenți și sub tirul întrebărilor Oanei Lovin.

   

  Тема:
  Alegeri locale în România 2020 (128)
  Tagurile:
  video, fraudă, alegeri locale

  Știrile Zilei