00:19 17 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  Alegeri locale în România 2020 (128)
  42024

  O decizie radicală a luat Biroul Electoral Central în cazul alegerilor dintr-un important oraș – este lovit un câștigător de la PSD.

  BUCUREȘTI, 1 oct – Sputnik. Biroul Electoral Central a dispus anularea alegerilor pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă (Caraş Severin).

  Alegerile au fost câștigate de Adrian Constantin Torma, de la PSD+ProRomânia, votat de 48,42% dintre participanții la vot.

  Motivul este unul uluitor – din punct de vedere al neglijenței celor două partide: candidatura social-democratului nu era semnată de liderii locali ai PSD şi Pro România, conform legii, fapt constatat de Tribunalul Caraş Severin, care respinsese candidatura!

  Ei bine, ulterior deciziei Tribunalului, Biroul Electoral de circumscripţie Moldova Nouă a admis totuși candidatura lui Adrian Torma!

  Acum însă, după decizia BEC, candidatura Torma fiind anulată, se va relua scrutinul, mai exact pe data de 11 octombrie.

  Lupta este strânsă, pentru că Adrian Constantin Torma, susţinut de PSD şi Pro România, a obținut 48,42%, iar candidatul liberal Ion Chisăliţă 46,23%.

  Cum s-a ajuns la această situație? BEC explică: ”O atare participare a Alianţei Electorale PSD-Pro România în competiţia electorală a fost posibilă ca urmare a faptului că acest competitor electoral a insistat şi a obţinut admiterea candidaturii domnului Torma Adrian Constantin pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă la alegerile locale din anul 2020 după pronunţarea hotărârii judecătoreşti definitive şi cu ignorarea efectelor acesteia, cu încălcarea vădită a prevederilor art. 54 din Legea nr. 115/2015 şi fără îndeplinirea condiţiilor legale pentru a putea candida până la data de 18.08.2020, când s-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor” scrie BEC în decizia de anulare a scrutinului.

  Cu toate acestea, este clar că vina partidelor și a candidatului este anulată fiind vorba de o decizie a BEJ! Dar… Biroul Electoral Central este suveran…

  Тема:
  Alegeri locale în România 2020 (128)

  Tematic

  Iohannis, declarații despre pandemie și alegeri
  Liviu Pleșoianu, reacție fulminantă după alegeri!
  Alegeri locale 2020: Noi rezultate oficiale de la BEC
  Tagurile:
  BEC, alegeri locale

  Știrile Zilei