08:24 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  26128

  Premierul a făcut o serie promisiuni uluitoare după întâlnirea de lucru cu Nicușor Dan și ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

  BUCUREȘTI, 2 oct – Sputnik. Acum puțin timp a avut loc o întâlnire de lucru a premierului cu primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan și cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

  La declarații, Ludovic Orban a aplicat aceeași strategie, care consideră că încă merge: a făcut o mulțime de promisiuni mărețe și a atacat PSD – culmea, vizând și perioade în care PNL a fost aliat și asociat cu PSD!

  Astfel, aflăm că ”în ultimii 12 ani, atât primarii generali proveniți din PSD cât și Guvernele PSD au ținut Bucureștiul pe loc și au împiedicat realizarea marilor proiecte pentru București”, a spus Orban.

  Deci, Orban atacă perioada Ponta și a USL (PSD+PNL+PC), dar omite primarii Băsescu și Videanu (PDL, actual PNL), ca și miniștrii guvernării Boc (actuali PNL), de după 2008! Au făcut aceia ceva pentru București? La vremea respectivă Orban avea cu totul altă părere! 

  Dar, acum totul s-a schimbat, spune Orban. ”Începând cu data de 27 septembrie lucrurile s-au schimbat radical în bine”.

  ”Avem un primar general care cunoaște bine lucrurile și care are soluții are trebuie puse în practică”, spune Orban, anunțând emfatic ”reafirm hotărârea fermă ca a susține toate proiectele Capitalei”.

  Și, desigur, ”aceste proiecte trebuiau făcute de zece ani, însă oameni preocupați de funcții nu le-au făcut”.  Așa că Orban promite, că nu-l doare gura și știe că electoratul lui nu-i ține socoteala promisiunilor neduse la îndeplinire:

  -”Până la sfârșitul anului ne-am propus să începem toate lucrurile pe toate tronsoanele de pe Autostrada de Sud și să încheiem contractele de execuție pentru centura din zona de Sud”.

  -”În ceea ce privește actuala centură pentru lărgirea la patru benzi am discutat cu domnul primar general și despre lărgirea la patru benzi spre sud, ca să crească mobilitatea”. 

  -”Urmează să se realizeze un studiu de fezabilitate care vizează dezvoltarea tuturor tronsoanelor de transport feroviar ale Bucureștiului”.

  -”În privința metroului avem proiectele puse pe hârtie și finanțare”.

  Reamintim că primăria Capitalei a fost condusă de primari ”de dreapta”, în primul rând PNL, 17 ani din cei 31 de după decembrie 1989. De asemenea, PNL a avut în multe rânduri ministerul Transporturilor, inclusiv prin Ludovic Orban.

  Tematic

  Orban, acuzat direct că a dat comandă contra unui MILIARDAR
  Pensionarii au ieșit în stradă: propunere șoc pentru Orban
  Ungaria lui Orban dă o nouă lecție de demnitate Europei!
  Orban, anunț ferm despre școli, universități și carantină!
  Orban ia în vizor directorii de școli, pe tema COVID-19
  Tagurile:
  Ludovic Orban

  Știrile Zilei