11:16 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  39314

  USR a lansat un atac imund la adresa Patriarhului României din cauza faptului că Patriarhul Daniel a criticat interzicerea pelerinajului de la Sfânta Parascheva și face o legătură absurdă între cele 4000 de cazuri de Covid 19 și sărbătoarea de la Iași.

  BUCUREȘTI, 15 oct - Sputnik. Atac grotesc al USR, pe pagina de facebook a tineretului userist, la adresa Patriarhului României, după ce Prea Fericitul Daniel a criticat interzicerea pelerinajului la Sfânta Parascheva, subliniind că acest fapt este ”nemaiîntâlnit în istorie”.

  Pagina oficială de Facebook a USR Tineret nu doar că îl atacă pe Patriarh pentru că a criticat măsurile Guvernului, pentru că USR ar fi dorit ca Biserica să se supună fără crâcnire interdicțiilor, dar sugerează și că cele peste 4000 de cazuri de coronavirus de ieri ar avea legătură cu faptul că s-a permis intrarea la racla cu sfintele Moaște fără buletin.

  ”Wohooo. S-a dat drumul la moaște FĂRĂ BULETIN! Tot astăzi, fără legătură cu postarea, au peste 4.000 de cazuri noi”, scrie USR tineret pe pagina sa de Facebook.

  Acuzația este absurdă, pentru că aceste cazuri au legătură cu alegerile și vin din urmă, nu sunt cazuri spontane apărute brusc o dată cu accesul credincioșilor la moaștele Sfintei Parascheva. De fapt, cazurile de ieri sunt raportate pentru perioada de 24 de ore anterioară, așadar credincioșii care au intrat la moaște fără buletin sunt culpabilizați de USR pentru infectările care au avut loc cu 24 de ore înainte!

  USR nu este la primul derapaj de acest fel, în acest sens evidențiindu-se Andrei Caramitru, fost consilier al lui Dan Barna, care a și fost amendat de altfel de CNCD pentru injuriile aduse Bisericii.

  Tematic

  IAȘI: Mii de pelerini stau la coadă pentru a se închina la Sfânta Parascheva
  Încă un pelerinaj interzis de autorități, cel de Sfântul Dumitru
  Pelerinaj la Sf. Parascheva: solicitarea Mitropoliei Moldovei
  Sărbătoarea Sf. Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor. Mii de pelerini
  Pelerinaj la Sfânta Parascheva: Patriarhul acuză Puterea
  Tagurile:
  Pelerini, Patriarh, USR

  Știrile Zilei