12:51 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  25513

  Judecătoria Sectorului 1 a decis faptul că noul primar al Sectorului 1 este Clotilde Armand, dar decizia poate fi atacată cu apel.

  BUCUREȘTI, 15 oct - Sputnik. Clotilde Armand a fost validată în primă instanță ca primar al Sectorului 1 după ce rezultatul scrutinului a fost contestat de primarul în funcţie, Dan Tudorache.

  Alegerile de la Sectorul 1 au fost cele mai contestate alegeri, în spaţiul public apărând imagini de natură să susţintă ipoteza fraudei electorale.

  In imaginile surprinse de camerele de supraveghere şi difuzate de Antena 3 se vedeau membri ai USR-PLUS manipulând saci cu voturi în prezenţa preşedintelui Biroului Electoral de Sector, procurorul Bogdan Sprâncu. Imaginile erau luate chiar în noaptea alegerilor în sediul Biroului Electoral al Sectorului 1.

  Dan Tudorache a depus o plângere penală, care a ajuns să fie instrumentată de Secţia specială pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie, dat fiind că în imaginile incriminatoare apare un procuror.

  Un judecător a luat, ieri, cazul în discuţie însă a amânat pronunţarea pentru joi, citându-i pe Clotilde Armand şi Dan Tudorache pentru ca soluţia pronunţată să fie pusă la dispoziţia părţilor. Decizia de astăzi nu este definitivă, urmând apelul, iar o decizie definitivă ar putea să fie dată abia săptămâna viitoare.

  Conform datelor anunţate de Autoritatea Electorală Permanentă, Clotilde Armand, candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS, a câştigat scrutinul pentru primărie cu un scor de 40,94%, corespunzător unui număr de 36.455 de voturi, iar Dan Tudorache, candidatul PSD, a obţinut 39,81%, reprezentând 35.451 voturi.

  Tematic

  Pavelescu: ”OCUPANTUL a decis să nu fie arestată Clotilde?!”
  Cum se încurcă Barna și Clotilde explicând imaginile șocante
  Clotilde - ”o nouă etapă în procesul de aservire a României”
  Tagurile:
  Clotilde Armand, Judecătoria

  Știrile Zilei