12:40 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  113 0 0

  Situație gravă în Parlamentul European acolo unde au fost confirmate peste 40 de cazuri de Covid 19 numai în ultima săptămână.

  BRUXELLES, 15 oct - Sputnik. Parlamentul European a fost obligat să ia măsuri drastice de izolare după ce au fost confirmate peste 40 de cazuri de infectare cu Covid 19 numai  în ultima săptămână.

  © Sputnik / Илья Питалев

  Ca măsură de prevenție, ședința de plen programată la Strasbourg nu va mai avea loc fizic, iar ședințele și votul se vor desfășura online. Situația seamănă cu cea din Parlamentul României, unde se discută despre închiderea sediului și mutarea tuturor activităților online după ce în ultima perioadă au fost confirmate șapte cazuri de infectare printre angajați.

  De asemenea, accesul în sediile Parlamentului European este strict reglementat: vor putea intra în aceste sedii doar europarlamentarii și stafful care participă la ședințe ce nu pot fi amânate, precum negocierile cu Comisia Europeană și Consiliul UE pe dosare esențiale.

  Situația din Parlamentul European nu este unică, nici surprinzătoare, având în vedere că rata de infectare cu Covid 19 crește în mod dramatic atât în Belgia, cât și în Franța.

  Măsurile decise acum nu sunt singulare. Acum două zile  președintele Parlamentului European, David Sassoli, a decis ca minimum 80% din timpul de lucru al angajaților instituției să fie în regim de telemuncă.

  Tematic

  INSP: Testare gratuită pentru COVID-19 - cine se încadrează
  Număr record de cazuri noi de Covid 19: peste 4.000!
  Gigi Becali vrea să aducă vaccinul anti Covid - 19 din Rusia
  Tagurile:
  Parlamentul UE

  Știrile Zilei