11:09 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  64957

  Un nou premier după alegeri! Iohannis ar fi supus unor presiuni interne, dar susținute din exterior, pe linia Paris, pentru a face o nouă numire. Iată cine este cel dorit

  BUCUREȘTI, 16 oct – Sputnik. Una dintre cele mai controversate dar și informate personalități din zona politicii și serviciilor, consultantul politic Cozmin Guşă a făcut o dezvăluire: USR negociază dur cu Iohannis susținerea viitorului Guvern.

  Mai mult, prețul cel mare ar fi chiar funcţia de premier, după alegerile parlamentare.

  ”E o informaţie pe care o am: deja Dan Barna şi cu Dacian Cioloş, pe canale informale, dar directe, i-au înaintat propunerea de viitor prim-ministru lui Klaus Iohannis în persoana lui Dacian Cioloş”, spune Cozmin Gușă.

  Într-un interviu acordat DC News, Gușă spune că această insistență ”a generat o enervare din partea lui Iohannis şi acum se negociază”,

  ”De fapt USR-iştii au înaintat această propunere spunând: dumneavoastră veniţi cu Orban, noi venim cu Dacian Cioloş - ne putem înţelege să nu fie Cioloş, dacă nu va fi nici Orban”, a declarat Cozmin Gușă.

  Și, atenție, consultantul politic spune că USR au avut această poziţie dură ”tocmai că pe aliniamentul influenței lor pe axa Bucureşti – Paris, această condiţie este una pe care o impun ei tocmai pentru că, în viziune Parisului, premierul nu trebuie să fie Ludovic Orban”.

  Tagurile:
  Klaus Iohannis

  Știrile Zilei