12:52 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1486122

  Președintele și premierul sunt obligați să dea răspunsuri urgente și să își asume responsabilitatea – nu mai există loc de întors!

  BUCUREȘTI, 16 oct – Sputnik. Radu Herjeu aduce aminte de o afirmație a lui Iohannis, făcută acum câteva luni: ”Guvernul împreună cu mine ne-am mișcat bine până acum!”.

  Acum însă… e alt acum, tragic, scos în evidență de ziaristul Lucian Davidescu, în ”România curată”

  Despre ce este vorba? ”Iată cum arată bilanțul Covid-19 în Uniunea Europeană de la începutul toamnei, reperul aproximativ al valului 2”.

  Iar Davidescu sintetizează informațiile într-o imagine a României care… stă astfel:

  - Locul 3 la ”numărul efectiv de decese (1957), după Spania (3769) și Franța (2212)”.

  Dar, atrage atenția Davidescu, Spania și Franța au populație de 2-3 ori mai mare ”și raportează fiecare de peste 5 ori mai multe cazuri, astfel că, ajustând la situația asta, suntem de fapt înaintea lor”.

  - Locul 2 ”la fatalitate, adică decese raportate la numărul de cazuri confirmate. La noi, rata este de 2,7%”.

  Lucian Davidescu observă că ne depășesc doar bulgarii cu 3,2%, iar ”media UE în aceeași perioadă este de 0,7% - însă bulgarii au mult mai puține cazuri confirmate chiar și prin raportare la populație – fie că s-au ferit mai bine fie că nu testează nici măcar cât noi”.

  - Locul 1 ”la mortalitate, adică decese raportate la milionul de locuitori - noi avem 101, Spania este pe locul al doilea cu 80, media UE este de 29”.

  Datele prezentate de jurnalist sunt ”extrase și prelucrate pe baza datelor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății pentru perioada 1 septembrie – 14 octombrie 2020”.

  Nu mai sunt necesare alte comentarii! În schimb, sunt obligatorii răspunsuri și asumarea răspunderii de către Iohannis și Orban. Urgent!

  Reamintim că până acum, singurele reacții au fost… aruncarea vinovăției pe PSD, CCR, Avocatul Poporului – și pe cetățeni! Deocamdată rușii au scăpat, probabil urmează!

  Tagurile:
  Ludovic Orban, Klaus Iohannis

  Știrile Zilei