12:26 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  3210

  Premierul Ludovic Orban a afirmat astăzi că poziţia Guvernului este de a menţine cota unică de impozitare și de a nu introduce nici majorări de taxe, nici alte taxe noi.

  BUCUREȘTI, 16 oct - Sputnik. Ludovic Orban a anunțat astăzi, la întâlnirea pe care a avut-o la Palatul Victoria cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, că Guvernul va susține în discuțiile cu Comisia Europeană menținerea cotei unice de impozitare, precum și intenția de a nu majora taxe sau a adăuga altele noi.

  "Consultările au avut loc în perspectiva punerii în dezbatere publică, în cursul lunii noiembrie, a propunerii României privind Planul naţional de recuperare şi rezilienţă, care va fi ulterior transmisă Comisiei Europene. Planul naţional de recuperare şi rezilienţă, document aflat în lucru la Ministerul Fondurilor Europene, se va baza pe trei piloni: susţinerea proiectelor privind infrastructura de transport, a celor care au ca obiectiv reducerea efectelor schimbărilor climatice şi stimularea mediului de afaceri", se arată în postarea de pe pagina de Facebook a Guvernului referitoare la întâlnirea premierului cu Coaliția pentru Dezvoltarea României.

  Premierul Ludovic Orban, se arată în mesaj, a subliniat poziţia clară a Guvernului de a menţine cota unică de impozitare şi faptul că nu are în vedere majorări de taxe şi nici introducerea de taxe noi.

  Orban a mai discutat cu Coaliția pentru Modernizarea României și despre continuarea măsurilor Guvernului pentru păstrarea locurilor de muncă, respectiv "acordarea de zile libere pentru părinţii copiilor ale căror cursuri sunt suspendate din cauza epidemiei, prelungirea aplicării programului flexibil de lucru pentru o perioada de şase luni şi acordarea stimulentelor pentru menţinerea locurilor de muncă".

  La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice.

  Tematic

  Orban vrea sistarea evenimentelor private
  A comis-o! Orban, trimis în fața judecății internaționale!
  Cazul Baranga ia FOC pentru Orban, reacție bombă a ORNISS
  Tagurile:
  Ludovic Orban

  Știrile Zilei