12:54 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1322261

  Un moment dificil, creat de impunerea unui candidat care era clar că NU va validat – acum se refac alegerile, cu costuri mari și cu risc de îmbolnăvire crescut. Candidatul a fost impus, evident, datorită lui Iohannis, în disprețul Justiției!

  BUCUREȘTI, 16 oct – Sputnik. O decizie a instanței confirmă un fapt logic: o persoană declarată incompatibilă de ANI nu poate candida la o funcție în același domeniu în perioada de interdicție.

  Este vorba de cea lăsată în locul său la primăria Sibiu, Astrid Fodor. Conform unei decizii a ANI din 2015, confirmată definitiv de Curtea Supremă în 2019, Astrid Fodor nu mai poate fi aleasă timp de trei ani de la încetarea mandatului 2016 – 2020!

  Cu toate astea, în total dispreț față de decizia justiției și a ANI - instituție creată de Monica Macovei! – Astrid Fodor a candidat, dar mandatul NU a fost validat!

  În ciuda tuturor evidențelor, prin intermediu Biroului Electoral Municipal Sibiu a fost cerută în instanță validarea mandatului! 

  Dar, ce să vezi, Judecătoria Sibiu a respins astăzi cererea BEM Sibiu de validare a primarului Astrid Cora Fodor!

  ”A fost respinsă ca neîntemeiată cerere de intervenție formulată de Astrid Fodor. Hotărârea urmează să fie comunicată prefectului județului Sibiu și secretarului general al municipiului Sibiu, în vederea afișării la sediul unității administrativ teritoriale în termen de cel mult 24 de ore de la comunicare”, se arată în decizia Judecătoriei Sibiu.

  Chiar dacă decizia nu e definitivă și poate fi atacată cu apel, este greu de crezut că se va se va schimba hotărârea de la fond.

  Pe de altă parte, se dovedește inconștiența celor care au pus un candidat care nu avea șanse să treacă de decizia de incompatibilitate, știind clar că asta va duce la vacantarea fotoliului de primar. Și, de asemenea, așa cum arătam, este vorba de dispreț față decizia instanței supreme!

  Întrebare – în condițiile în care se vor reface alegerile pentru primar, CINE va plăti costurile alegerilor din Sibiu?

  Dar CINE va plăti pentru cei care se vor infecta participând la alegeri, inclusiv la noua campanie electorală?

  Cumva Iohannis – care, evident, și-a impus voința în cazul primăriei Sibiu. Sau poate crede altcineva altceva?...

  Tematic

  Pleșoianu a dat lovitura: Iohannis NU mai are ce face!
  Iohannis, declarații despre gazele din Marea Neagră
  Iohannis, tupeu colosal în fața penibilului presei române!
  Tagurile:
  Sibiu, Decizie, Klaus Iohannis

  Știrile Zilei